به گزارش عصر تحلیل، فرزین مینو در آیین اعطای گواهینامههای مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت به منتخبان، با بیان این مطلب افزود: پیش از ایجاد مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت، ارزیابیها در این صنعت بر مبنای قضاوتهای شخصی بود، در حالی که با ایجاد این مرکز، شایستگیها و توانمندیهای فردی به معیارهای اصلی ارزیابی تبدیل شده است و امروز در مجموعه صنعت نفت، ارزیابیها برای جذب، توسعه، ارتقا و تشویق افراد بر مبنای ابزارهای مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت صورت میگیرد.
مینو با بیان اینکه تنها مدرک تحصیلی برای احراز شغل کافی نیست، گفت: این تفکر که هرچه مدرک تحصیلی بالاتر باشد، توانمندی و شایستگی برای انجام مشاغل ردهبالا بیشتر است، آغاز اشتباهی است، چراکه باید شایستگیهای حرفهای ملاک قرار گیرد. شایستگی، ترکیبی از دانش، مهارت و توانمندی است و با اتکا به مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت، امروز به جای آموزش صرف، به سمت توسعه مهارت و شایستگی در حرکتیم.
وی تصمیم وزیر نفت برای راهاندازی مرکز توسعه مدیریت صنعت نفت را تصمیمی جسورانه خواند و گفت: تغییر پارادایم مدرکگرایی به حرفهایگرایی کار سادهای در کشور نیست.
معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی وزیر نفت ادامه داد: هماکنون ابزارهای صنعت نفت برای توسعه افراد از مکانیسمهای کلاسیک آموزشی و کلاس صرف استاد – شاگردی فاصله گرفته و به سمت توسعه مهارت با مکانیسمهای جدید آموزشی، الکترونیکی و دستیاری حرکت کرده است.
مینو با بیان اینکه میتوان با صراحت گفت در مجموعه صنعت نفت، تغییر نگاه در حوزه منابع انسانی ایجاد شده است، یادآور شد: اگر این تغییر نگاه به کل کشور تعمیم یابد، آثار آن را میتوان در ارتقای سطح شایستگیهای شغلی شاهد بود.
وی با تأکید بر اهمیت میزان توانمندی، قدرت تصمیمگیری و حل مسئله، رفتارهای فردی، توانمندیهای ذهنی و ویژگیهای روانشناسی افراد علاوه بر معیارهایی مانند مدرک تحصیلی یا سابقه اشتغال، گفت: فرد گواهینامهگیرنده، علاوه بر مدرک تحصیلی مرتبط و تجربه کار بهعنوان شرایط احراز سنتی مشاغل در صنعت نفت، دارای مجموعهای از شایستگیها و توانمندیها است که پیش از این در مجموعه صنعت نفت مورد سنجش قرار نمیگرفته است.
انتهای پیام/