به گزارش عصر تحلیل، اصغر برشان در گفت و گو با ایلنا اظهار داشت: ۱۱ اردیبهشت روز جهانی کارگر است و با وجود یک دست بودن حاکمیت، شاهد بهبود وضعیت این قشر زحمت کش در جامعه نیستیم.
وی افزود: خوشبختانه امسال یکی از سال های نادری بود که شورای عالی کار تمام تلاش اش را کرد تا ۵۷ درصد افزایش حقوق به حداقل بگیران اضافه شود، ولی آنچه قرار است اضافه شود با تورم موجود فاصله دارد و هنوز اجرا نشده، سبب افزایش قیمت ها شده است.
دبیر اجرایی خانه کارگران استان اصفهان یادآور شد: با این وجود کارفرمایان خواستار اصلاح افزایش حقوق شدند که شورای عالی کار موافقت نکرد، اما تورم موجود همین افزایش را بی اثر کرده بطوریکه قیمت کالاهای اساسی سبد معیشت خانوار بسیار افزایش پیدا کرده و از قانون افزایش ۵۷ درصدی به حقوق بگیران حداقلی بسیار بیشتر است.
وی با اشاره به حذف ارز ترجیحی خاطرنشان کرد: قانونگذاران مجلسی که تا آخرین روزها نمی دانند که می خواهند ارز دولتی را داشته باشند یا خیر؟ و آیا جایگزینی برای آن دارند؟ که نداشتند!، به سختی با افزایش ۵۷ درصدی به حقوق حداقل بگیران موافقت کردند؛ آن هم به دلیل افزایش قیمت کالاهای اساسی، کارگران و بازنشستگان حلاوت و شیرینی این افزایش حقوق را نچشیدند که هیچ، کام شان نیز تلخ شد.
برشان یادآور شد: قبلا از اجرایی شدن قانون افزایش مزد، در فروردین ماه امسال شاهد افزایش قیمت کالاهایی مانند گوشت قرمز، مرغ، برنج و روغن نسبت به ماه مشابه سال قبل بوده ایم. این ثابت می کند چرخه اقتصاد ما بیمار است و تا زمانی که درمان نشود این گردونه باطل ادامه خواهد داشت و جامعه کارگری متضرر از اقتصاد بیمار کشور است.
وی تاکید کرد: برخی اسم کارگر که ریشه جهانی و قرآنی دارد را، تخریب کرده اند به طوری که کمتر کسی این روز ها دلش می خواهد عضو جامعه کارگری باشد؛ در یک نظر سنجی از بچهها که میخواهید چه کاره شوید؟ مشخص شد هیچ دانش آموزی به ویژه آن هایی که پدرشان جزو خانواده کارگری بود، تمایل به گفتن نام “کارگر” هم نداشت چه رسد به انتخاب این عنوان شغلی.
دبیر اجرایی خانه کارگران استان اصفهان اضافه کرد: گردانندگان حکومت در کشور ما و حتی درجهان، چه سوسیالیستی، چه امپرالیسیتی، نخواستند طبقه کارگر رشد پیدا کند، زیرا نگران حکومت هایشان هستند. به طور مثال امروز در کشور ما تحمل داشتن یک یا دو نماینده کارگر در قوه قانون گذاری را ندارند.
وی با بیان اینکه همیشه تورم را به افزایش حقوق کارگران گره می زنند گفت: هنوز قانون افزایش حقوق در سال جدید اعمال نشده که قیمت کالاهای اساسی سبد خانوار در بخش خوراک و درمان افزایش چشمگیری داشته و در حالیکه حاکمیت یک دست شده و همه سه قوه همراه هم هستند متاسفانه شاهد اتفاقات بدی در اقتصاد هستیم.
برشان ادامه داد: قوه مجریه و قانونگذار بدون در نظر گرفتن جایگزین ارز ترجیحی، ابتدا ارز را حذف کردند و سبب گرانی و افزایش هزینه های تولید و درمان و معیشت مردم شدند و نگفتند چگونه و چه چیزی را جایگزین این ارز خواهند کرد؟
وی یادآور شد: در سه چهار روز اخیر آقای رئیس جمهور اعلام کرده اند نان گران نشود یا به صورت منطقی قیمت آرد اضافه شود که این حرف سبب گرانی رشته آشی و ماکارونی شد و مسخره است که بگویم الان رشته آشی با قیمت قبل از بازار جمع آوری شده تا با نرخ جدید عرضه شود.
دبیر اجرایی خانه کارگران استان اصفهان با اشاره به افزایش هزینه های دارو و درمان تصریح کرد: در دارو نیز مشکلات جامعه کارگری فراوان است و بیشتر داروها زیر مجموعه بیمه تامین اجتماعی نیست و با حذف ارز دولتی قیمت دارو چند برابر شده است؛ به گفته برخی از داروخانه دارها، آنچه شاهد هستیم ناشی از طرح این قانون است و هنوز مرحله تولید دارو بدون ارز ترجیحی آغاز نشده و این وضع است؛ خدا به داد مردم برسد وقتی داروها با نرخ جدید وارد بازار شوند.