• امروز : چهارشنبه - ۲۶ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 15 January - 2025

سر تیتر اخبار

آمریکا هروقت به حرف‌هایش عمل کرد گفت‌وگو می‌کنیم تلاش فولاد مبارکه برای جبران ناترازی های انرژی /  پروژه‌های بزرگ صنعت فولاد برای آینده پایدار /ضرر ۸.۵ میلیارد دلاری صنعت فولاد کشور به خاطر قطعی برق رقابت استانهای کشور در بخش آزمون عملی، تجهیزات و دانشی ویدیو متری + عکس برای اجماع‌سازی و حل مسائل فرادستی، به هلدینگ خلیج‌فارس آمدم/ ساخت نخستین پارک فناوری و مرکز هوش مصنوعی در کیش ساخت نیروگاه بادی ۶۰۰ مگاواتی در میل نادر سیستان و بلوچستان؛ تحولی بزرگ در تامین انرژی کشور آبفای اصفهان، آماده برگزاری مسابقات ملی مهارت ویدئومتری شبکه‌های فاضلاب طیب نیا: حمل‌ونقل ریلی در صنعت فولاد از ۹۰ درصد به ۵۰ درصد کاهش یافته است صنعت بانکرینگ، فرصتهای و چالشهای پیش روی اقتصاد ایران  جایی برای درخشش استعدادها در ویدئومتری شبکه فاضلاب آمادگی سازمان ملل برای توسعه تجدید پذیرها در ایران / منابع مالی برای توسعه تجدید پذیرها باید تقویت شود به زودی تعرفه های حمایتی جدید نیروگاههای تجدید پذیر اعلام می شود / رئیس جمهور به شدت پیگیر موضوع تجدید پذیرها است افزایش تولید بنزین و گاز با ظرفیتهای موجود / خداحافظی با حمل خوراک توسط کشتی ظرفیت بانوان نباید نادیده گرفته شود / تحقق اهداف دولت با حضور بانوان نخبه و فناور پایش کارخانه سیمان هر ۵ دقیقه یکبار انجام می شود  کنترل آلاینده‌ها و پروژه‌های سبز برای آینده‌ای پاک‌تر / به طور مستمر در حال به روزرسانی تجهیزات زیست محیطی هستیم امنیت و رشد اقتصاد دو محور اصلی توسعه گردشگری / مشکلات صنایع دستی با تبلیغات حل نمی شود اقدامات کلیدی صنایع فولادی برای مقابله با چالش‌های زیست‌محیطی رفع فیلتر پلتفرم های دیگر به صورت گام به گام انجام می شود / افتخار برای آقای پزشکیان بماند / از رای به پزشکیان پشیمان نیستم هوش مصنوعی در خدمت انرژی در می آید تقاضای زغال سنگ تا سال ۲۰۲۷ کاهش پیدا می کند

4
زنگنه در آیین گشایش صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت گفت:

حرف‌های مهم‌تر از نفت، در منطقه داریم

  • کد خبر : 11937
  • 24 فروردین 1400 - 10:30
حرف‌های مهم‌تر از نفت، در منطقه داریم
وزیر نفت ضمن تأکید بر ضرورت همکاری با جهان برای تقویت توان ملی گفت: با توجه به ظرفیت فناور مطمئنم ایران می‌تواند حرف‌های بااهمیتی بیش از خود نفت و منابع طبیعی برای گفتن در منطقه داشته باشد.

به گزارش عصر تحلیل، بیژن زنگنه در آیین گشایش صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت با بیان اینکه قراردادهایی که امروز امضا می‌شود حاصل ماه‌ها تلاشِ تعداد زیادی از مدیران و کارشناسان برای توسعه فناوری با توجه به ظرفیت دانش‌بنیان است، تصریح کرد: هیچ شکی نیست که آینده کشور نه در گرو تولیدهای سنتی، بلکه در گرو توجه به ظرفیت‌های دانش‌بنیان و توسعه فناوری ملی است که البته این کار جز در همکاری با جامعه جهانی اتفاق نمی‌افتد.

وی با تأکید بر اینکه همکاری‌های جهانی سبب تقویت توان ملی می‌شود، گفت: اگر می‌خواهیم تیم ملی فوتبال قوی داشته باشیم، به‌طور حتم باید با تیم‌های درجه نخست جهان مسابقه دهیم، اگر هم می‌خواهیم کشتی‌گیران تراز نخست در سطح جهانی پرورش دهیم باید چنین مسابقاتی داشته باشیم.

وزیر نفت افزود: بدون حضور در جریان رقابت‌های طبیعی جهان ما نمی‌توانیم از یک سطح ملی فراتر و به سطح جهانی برویم. امروز همکاری با جهان یک اصل است و ما به‌طور حتم باید به آن توجه کنیم.

موانع را از سرراه استارتاپ‌ها برمی‌داریم

زنگنه با اشاره به اینکه وزارت نفت سال‌هاست به موضوع شرکت‌های دانش‌بنیان (پیش از آنکه با نام دانش‌بنیان شناخته شود) توجه داشته است، یادآوری کرد: شرکت پتروپارس، مپنا و فرآب دانش‌بنیان‌هایی هستند که آثاری شگرف و تعیین‌کننده در توسعه صنایع برق و نفت برجای گذاشتند و امروز خیلی‌ها بحق به این شرکت‌ها افتخار می‌کنند.

وی به نهادسازی‌ در دانشگاه‌ها و امضای قراردادهای متعدد با دانشگاه‌ها در هشت‌ سال گذشته با هدف حمایت از ظرفیت فناور اشاره کرد و گفت: ساخت ۱۰ قلم خانواده کالایی برای حمایت از ظرفیت سازندگان داخلی همانند مته، لوله‌های بدون درز، تجهیزات درون‌چاهی و سرچاهی و … برنامه‌ریزی و اجرا شده است.

وزیر نفت با اشاره به شعار امسال (تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها) اظهار کرد: نشست‌های متعددی برای تحقق این شعار برگزار شد که بر اساس آن تصمیم گرفتیم از شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها حمایت کنیم و موانع را از سر راه آنها برداریم.

هماهنگی لازم با وزارت نفت انجام شد

۲ اقدام مهم وزارت نفت برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان

زنگنه با بیان اینکه صنعت نفت برای حمایت از شرکت‌های فناور دو کار مهم را انجام داده است، ادامه داد: نخستین آن تأسیس پارک فناوری و نوآوری نفت بوده، اساسنامه‌اش تأیید، ارکان آن مستقر و مکانش مشخص شده و در حال فعالیت است.

وی تصریح کرد: تاکنون چند پارک فناوری و نوآوری با همت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تأسیس شده، اما پارک نفت جزو نخستین موارد تأسیس‌شده از سوی بخش تقاضاست.

وزیر نفت دومین اقدام وزارت نفت را تأسیس صندوق پژوهش و فناوری صنعت نفت برشمرد و گفت: این صندوق هم جزو نخستین صندوق‌هایی است که از سوی تقاضا ایجاد شده، به این معنا که شکار به‌دنبال شکارچی بوده است و طرف تقاضا با طرح تقاضای خود طرف عرضه را به فعالیت و حضور در صحنه تحریک می‌کند.

زنگنه افزود: این بسیار مهم است، به‌ویژه در صنعت نفت که بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری کشور در آن انجام می‌شود و می‌تواند بزرگ‌ترین محرک برای اقتصاد در بخش مهمی از فناوری باشد.

وی گفت: همیشه تأسیس پارک یا صندوق از سوی عرضه بوده است و صنعتگران یا دانشگاه‌ها آن را تأسیس کردند.

وزیر نفت به تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ که به ‌شرکت‌های تابع وزارت نفت اجازه داده است ۸۰۰ میلیارد تومان از محل منابع داخلی برای پشتیبانی از شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ هزینه کند اشاره و تصریح کرد: با این مجوز ما می‌توانیم باز هم به صندوق پژوهش و فناوری نفت کمک کنیم.

خرید تضمینی کالا و حمایت از سازندگان داخلی

زنگنه با بیان اینکه امسال طرح‌های پرشماری برای اجرا از طریق پارک فناوری و نوآوری و صندوق پژوهش و فناوری نفت با کمک دیگر اجزا اجرا خواهد شد، گفت: احیای چاه‌های کم‌بازده و ایجاد تقاضا برای شرکت‌های دانش‌بنیان، خرید خدمات از شرکت‌های فناور برای نمک‌زدایی از طریق ساخت واحد فرآورش سیار (Skid Mounted)، طرح‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی و خرید تضمینی کالا (یک رکن آن همان گواهی کیفیت است که انجمن نفت محور آن شده است)، حمایت مالی از استارتاپ‌ها، مراکز نوآوری در دانشگاه‌ها و… بعضی از این کارهاست.

وی با بیان اینکه ایده خرید تضمینی کالا بیش از یک سال است مطرح شده و خوشبختانه در حال به نتیجه رسیدن است، یادآوری کرد: شرکت ملی نفت ایران مطابق قانون مناقصه‌ها و قوانین در صورتی می‌تواند اقدام به خرید کالا کند که مطمئن باشد سازنده توانایی ساخت دارد و کیفیت و زمان‌بندی هم در ساخت کالا رعایت شده است اما در صندوق پژوهش و فناروی چنین محدودیتی وجود ندارد.

وزیر نفت ادامه داد: در خرید تضمینی کالا رابطه بین کارفرما یا خریدار نهایی با سازنده قطع شده است و یک سازنده با تأیید یک گروه خبره می‌تواند در صورت داشتن توانایی کالا تولید کند و اگر این کالا توانست گواهی کیفیت را بگیرد، ما تضمین می‌کنیم آن را بخریم و جلو واردات آن را هم می‌گیریم.

زنگنه تأکید کرد: هر شرکتی در کشور که ادعا می‌کند می‌تواند کالای مورد نیاز صنعت نفت را بسازد بدون اینکه نیاز به کارفرما داشته باشد می‌تواند در سامانه‌ای که در صندوق پژوهش و فناوری نفت طراحی شده مراجعه کند و قرارداد ببندد، بانک تجارت هم وام می‌دهد. امیدواریم صنعتگران از  این کار مهم استقبال کنند.

وی در پایان با قدردانی از بانک تجارت، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، معاون مهندسی و پژوهش و فناوری، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری غیردولتی صنعت نفت و دستیار ارشد وزیر نفت گفت: امضای قراردادهای امروز را به همه طرف‌های تفاهم‌نامه و قراردادها تبریک می‌گویم و برای آنها آرزوی موفقیت می‌کنم. امیدوارم این طرح‌ها به‌موقع به نتیجه برسد و سبب افزایش قدرت ایران و سربلندی مردم شود.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=11937
  • منبع : شانا
  • 151 بازدید

نوشته های مشابه

15اسفند
منیریه، محله قجری تهران
در#گردشگر عصر تحلیل بخوانید:

منیریه، محله قجری تهران

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.