به گزارش عصر تحلیل از اصفهان، در شیشه ای آسانسور درست روبروی دفتر اتحادیه آرایشگران آقایان باز شد. وارد سالن کوچک انتظار می شویم. پروتکل های بهداشتی بر قرار است و با وجود کوچک بودن دفتر، خبری از ازدحام جمعیت و هم همه نیست. دفتر آقای مدیر سمت راست در اصلی است.
روی میز یک قاب عکس با شمع و گل های سیاه قرار دارد. تصویر متعلق به اصغر شجره طوبی رئیس سابق اتحادیه آرایشگران آقایان استان اصفهان است. حالا سید مصطفی سلمانی با سابقه ۱۷ سال عضویت، در اتحادیه و برای مصاحبه با عصر تحلیل روی صندلی ریاست نشسته است.
صحبت را با سابقه حضورش در این اتحادیه شروع می کند و می گوید: از سال ۱۳۸۵ با سمت بازرس هیات مدیره اتحادیه مشغول به کار شدم و هنر آرایشگری در پته قنداقم بود.
برای آرایشگری در حوزه مردان چه چیزی لازم است؟
باید پروانه کسب بگیرند که مستلزم داشتن دیپلم آرایشگری از فنی و حرفه ای است و مثل سابق نیست و کاغذبازی ها بسیار کم شده است. حالا با ورود به سامانه و ثبت مدارک مورد نیاز، در یک بازه زمانی ۲۲ روزه پروانه کسب آرایشگری مردانه صادر می شود. در حال حاضر فقط تائیدیه اماکن، اتحادیه، بهداشت و استعلام دارائی کافی است.
چند آرایشگاه دارای پروانه کسب هستند؟
تعداد مجوزداران و پروانه کسب داران ما تقریبا ۱۲۶۵ مورد و حدود سیصد پروانه کسب منقضی شده است.
آرایشگری مردانه هم مانند آرایشگری بانوان پرمخاطب است؟
قبلا اینطور نبود، ولی حالا آقایان به جایگاه آرایشگری در زندگی شان پی برده اند. زمانی مردان فقط برای کوتاهی مو به آرایشگاه می رفتند، اما حالا خدمات بیشتر شده است و توصیه می کنیم کلمه پیرایش و آرایش برای مردان استفاده شود.
چه خدماتی در پیراش و آرایش آقایان ارائه می شود؟
اسکراپ، لایه برداری، کراتینه، گریم داماد، متعادل سازی صورت(گریم)، پروتز کردن مو و پوستیژ خدماتی است که در پیرایش مردانه ارائه می شود.
آرایشگران آقا در دوره آموزشی فنی و حرفه ای ارائه این خدمات را آموزش می بینند؟
مشکل ما دقیقا این است که آموزش ها استاندارد و به روز نیست. ما دو دوره درجه یک و دو آموزش آریشگری یا همان پیرایش مردان را داریم که در درجه دو فقط کوتاهی آموزش داده می شود. معتقدیم آموزش ها به روز رسانی نشده و استاندارد نیست. به همین دلیل این موضوع را دستور کار قرار داریم و با جلسه مشترک بین فنی و حرفه ای و دانشگاه علمی کاربردی درصدد تغییر روند آموزش برای رفتن به سمت بهبود و به روز هستیم. این مورد را اضافه کنم که استاندارد های فنی و حرفه ای مربوط به بیست تا ۲۵ سال پیش است و وقتی آرایشگری برای تمدید مجوز مراجعه می کند، آموزش هایی که می بیند کاربردی نیست.
در صنف شما هم شکایت و نارضایتی مشتری وجود دارد؟
بله. بیشتر شکایات ما مربوط به ترمیم مو و پیرایش کودک است و در بخش کوتاهی و مبلغ کوتاهی شاید سالی دو تا سه مورد شکایت داشته باشیم.
نرخ گذاری ها در آرایشگران آقایان منصفانه است؟
خیر. واقعا نرخ گذاری متناسب با خدمات و قیمت محصولات مصرفی در پیرایش مردانه نیست. در این مورد چالش زیادی با مدیران اسبق اصناف داشتیم و به دلیل نرخ گذاری پایین در سال های قبل، افزایش درصد مورد نظر در هر سال، جوابگوی کمبود ها نیست.
س- از مشکلات ایجاد شده با شیوع ویروس کرونا بگویید لطفا.
در کل کرونا بازار و خانواده های این صنف را از نظر اقتصادی فلج کرد. فقط تعطیلی اول اصناف خوب و به موقع بود؛ ولی تعطیلی های بعدی در زمان خوبی اعمال نشد و مدیریت آن درست نبود. راهکار های زیادی وجود داشت تا با کمترین تعطیلی و ضرر اقتصادی برای فعالین این حوزه روبرو باشیم؛ اما مسئولان به گونه ای عمل کردند که شمار زیادی از آرایشگران مردانه متقاضی ابطال مجوز شوند.
اتحادیه شما از تسهیلات حمایتی در زمان شیوع کرونا بهره مند شد؟
اتحادیه آرایشگران آقایان استان اصفهان از دولت و اتاق اصناف هیچ حمایتی دریافت نکرد و حتی زمانی که خواهان دریافت واکسن برای اعضای اتحادیه شدیم، توجهی به درخواست مان نشد. دریافت وام های حمایتی هم با چالش و سختی زیادی همراه بود و کمتر عضوی از ما توانست از آن بهره مند شود.
آرایشگران آقایان هم مشکل بیمه دارند؟
بله. در حالی که با سختی کار روبرو هستند و در شرایط کرونا با تعطیلی های مکرر مواجه بودند، شامل سختی کار نمی شوند. می گویند آرایشگری شغل شادی است و سختی کار به آن تعلق نمی گیرد، اما هر بار که وضعیت قرمز حاکم می شود، می گویند آرایشگری شغل پرخطری است و باید برای ممانعت از تشکیل زنجیره انتقال کرونا تعطیل شود. باید بپذیریم اقتصاد مملکت خوب نیست و در این شرایط اصناف دیده نمی شوند، درحالیکه بزرگ ترین واحد های تولیدی کشور مربوط به اصناف هستند که در شکل گیری انقلاب نقش اساسی داشتند. حالا کارمندان حقوق شان را می گیرند و اصناف باید تعطیل باشند.
انتهای پیام/