• امروز : چهارشنبه - ۲۶ دی - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 15 January - 2025

سر تیتر اخبار

آمریکا هروقت به حرف‌هایش عمل کرد گفت‌وگو می‌کنیم تلاش فولاد مبارکه برای جبران ناترازی های انرژی /  پروژه‌های بزرگ صنعت فولاد برای آینده پایدار /ضرر ۸.۵ میلیارد دلاری صنعت فولاد کشور به خاطر قطعی برق رقابت استانهای کشور در بخش آزمون عملی، تجهیزات و دانشی ویدیو متری + عکس برای اجماع‌سازی و حل مسائل فرادستی، به هلدینگ خلیج‌فارس آمدم/ ساخت نخستین پارک فناوری و مرکز هوش مصنوعی در کیش ساخت نیروگاه بادی ۶۰۰ مگاواتی در میل نادر سیستان و بلوچستان؛ تحولی بزرگ در تامین انرژی کشور آبفای اصفهان، آماده برگزاری مسابقات ملی مهارت ویدئومتری شبکه‌های فاضلاب طیب نیا: حمل‌ونقل ریلی در صنعت فولاد از ۹۰ درصد به ۵۰ درصد کاهش یافته است صنعت بانکرینگ، فرصتهای و چالشهای پیش روی اقتصاد ایران  جایی برای درخشش استعدادها در ویدئومتری شبکه فاضلاب آمادگی سازمان ملل برای توسعه تجدید پذیرها در ایران / منابع مالی برای توسعه تجدید پذیرها باید تقویت شود به زودی تعرفه های حمایتی جدید نیروگاههای تجدید پذیر اعلام می شود / رئیس جمهور به شدت پیگیر موضوع تجدید پذیرها است افزایش تولید بنزین و گاز با ظرفیتهای موجود / خداحافظی با حمل خوراک توسط کشتی ظرفیت بانوان نباید نادیده گرفته شود / تحقق اهداف دولت با حضور بانوان نخبه و فناور پایش کارخانه سیمان هر ۵ دقیقه یکبار انجام می شود  کنترل آلاینده‌ها و پروژه‌های سبز برای آینده‌ای پاک‌تر / به طور مستمر در حال به روزرسانی تجهیزات زیست محیطی هستیم امنیت و رشد اقتصاد دو محور اصلی توسعه گردشگری / مشکلات صنایع دستی با تبلیغات حل نمی شود اقدامات کلیدی صنایع فولادی برای مقابله با چالش‌های زیست‌محیطی رفع فیلتر پلتفرم های دیگر به صورت گام به گام انجام می شود / افتخار برای آقای پزشکیان بماند / از رای به پزشکیان پشیمان نیستم هوش مصنوعی در خدمت انرژی در می آید تقاضای زغال سنگ تا سال ۲۰۲۷ کاهش پیدا می کند

2
ارتباط سهام و دلار معکوس شد

بازارِ پر نوسان و کم دامنه

  • کد خبر : 11558
  • 14 فروردین 1400 - 7:26
بازارِ پر نوسان و کم دامنه
با اینکه پیش‌بینی می‌شد با افزایش نرخ دلار شاخص بورس نیز رشد کند، اما شاخص کل نزول کرد.

به گزارش عصر تحلیل، در ابتدای معاملات روند شاخص کل بورس نزولی شد و در بیست دقیقه ابتدایی حدود ۴ هزار واحد افت کرد اما پس از آن دوباره بالا آمد و ۳ هزار واحد رشد کرد. در دو ساعت پایانی معاملات روند تغییرات شاخص کل نزولی بود و در پایان معاملات شاخص کل نسبت به روز یکشنبه ۳ هزار و ۷۹۹ واحد افت کند و به سطح یک میلیون و ۳۰۳ هزار و ۸۸ واحد رسید.

کاهش بیش از ۷۲ هزار واحدی شاخص کل

اما شاخص هم‌وزن سبزپوش شد و با رشد ۲۷۶ واحدی، ۴۴۲ هزار و ۸۲۸ واحد را ثبت کرد. شاخص فرابورس هم ۳۴ واحد بالا آمد و به ۱۸ هزار و ۸۱ واحد رسید.

شاهد خروج پول حقیقی از بازار بودیم. ارزش خالص تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی کل بازار سهام ۲۶۳ میلیارد تومان بود.

خرید ۲۳ درصد سهام پتروشیمی اصفهان گام بلند شپنا درجهت تحقق هدف ملی

در معاملات بیشترین خروج پول حقیقی را موسسه مالی و اعتباری ملل (وملل) داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن ۲۸ میلیارد تومان بود. پس از وملل، کیسون و فملی بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.

«فارس»، «فملی» و «تاپیکو» سه نمادی بودند که بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بورس گذاشتند. «فولاد»، «شتران» و «اپال» نیز سه نماد با تاثیرگذاری مثبت بر شاخص کل بودند.

در پایان معاملات روز ارزش صف‌های خرید نسبت به روز یکشنبه ۳۲ درصد کاهش یافت و به رقم ۱۰۲ میلیارد تومان رسید. در مقابل ارزش صف‌های فروش ۱.۴ درصد افزایش یافت و هزار و ۹۷۰ میلیارد تومان شد.

شاخص کل به کانال یک میلیون واحد برگشت

عرضه و تقاضای بورس

شرکت رایان هم افزا (با نماد معاملاتی رافزا) با صف‌ خرید ۱۳ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از رافزا، وپست (پست بانک ایران) و خرینگ (رینگ‌سازی مشهد) بیشترین صف خرید را داشتند.

بیشترین صف فروش نیز به برکت (شرکت دارویی برکت) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش ۹۱ میلیارد تومانی داشت. پس از برکت، کاذر (فراورده‌های نسوز آذر) و سنیر (سیمان سفید نی ریز) بیشترین صف فروش را داشتند.

در سمت تقاضا، ۸۵ درصد خریدها توسط معامله‌گران حقیقی و ۱۵ درصد توسط معامله‌گران حقوقی انجام شد. در سمت عرضه، ۹۱ درصد فروش‌ها توسط معامله‌گران حقیقی و ۹ درصد توسط حقوقی‌ها انجام شد.

مرور ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم ۶ هزار و ۹۷ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات خرد نیز ۶.۸ درصد کاهش یافت و به رقم ۳ هزار و ۹۰۳ میلیارد تومان رسید.

شپنا و سایپا در صدر جدول معاملات

در معاملات شپنا (شرکت پالایش نفت اصفهان) بیشترین ارزش معاملات بازار سهام را به خود اختصاص داد. ارزش معاملات شپنا ۲۲۸ میلیارد تومان بود.

پس از شپنا، شتران بیشترین ارزش معاملات را داشت و شستا رتبه سوم بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص داد و پس از آن شگویا و سایپا در رتبه‌های بعدی بیشترین ارزش معاملات قرار گرفتند.

در جدول حجم معاملات نیز سایپا با تعداد ۳۵۷ میلیون و ۵۸۹ هزار و ۴۳۹ سهم در صدر قرار گرفته است. بترانس در رتبه دوم بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفت و رتبه سوم به شتران تعلق داشت. شپنا و خگستر نیز در رتبه‌های بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار داشتند.پس از رشد نرخ دلار در روزهای اخیر بسیاری از فعالان بازار سهام در انتظار رشد نرخ سهم‌های کامودیتی محور بودند، اما دیروز بسیاری از این سهم‌ها کاهش نرخ داشتند و موجب نزول شاخص کل شدند. با این حال در دو گروه فلزات اساسی و محصولات شیمیایی دو رو‌ی سبز و قرمز بازار در تعادل نسبی قرار داشت. در گروه فلزات اساسی نمادهای فولاد، فخوز، فلوله، فایرا و میدکو رشد نرخ داشتند و در مقابل نمادهای فملی، فولاژ، ارفع و ذوب با کاهش نرخ مواجه شدند.گروه محصولات شیمیایی نیز در وضعیتی مشابه گروه فلزات اساسی قرار داشت. نمادهای شگویا، کلر، شاروم، شیران، شپارس و شغدیر سبزپوش شدند و نمادهای فارس، تاپیکو، پترول، زاگرس و جم روز را با نزول نرخ سپری کردند.

بنابراین با توجه به وزن بالای این دو گروه و نیز حساسیت آنها به تغییرات نرخ ارز، به نظر می‌رسد‌ جهت‌گیری این دو گروه روند بازار را در آخرین روز معاملاتی هفته تعیین خواهد کرد. اگر این دو گروه کامودیتی محور بازار از وضعیت تعادلی فعلی خارج شوند، انتظار می‌رود با سبزپوشی نمادهای بزرگ این دو گروه شاخص کل نیز رشد کند و در غیر این صورت شاخص بورس هفته را قرمزرنگ به پایان خواهد برد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=11558
  • منبع : گسترش نیوز
  • 129 بازدید

نوشته های مشابه

15اسفند
منیریه، محله قجری تهران
در#گردشگر عصر تحلیل بخوانید:

منیریه، محله قجری تهران

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.