رمز ارز چیست؟
رمز ارزها از پروتکل های رمزگرافیکی و یا کدهای فوقالعاده پیچیده برای رمزگذاری دیتاهای حساس و انتقال آنها استفاده میکنند تا معاملات امنی را فراهم کنند. توسعهدهندگان رمز ارزها این پروتکلها را بر پایه اصول پیچیده ریاضیات و مهندسی کامپیوتر بنا کردهاند که آنها را غیرقابل نفوذ میکند. این پروتکلها همچنین هویت افراد استفاده کننده از رمز ارزها را مخفی نگه میدارد و ردیابی و پیدا کردن آنها را برای هر کسی و هر دولتی دشوار میکند. رمز ارزها همچنین برای کنترل شدن غیر متمرکز خود شناخته میشوند. این به آن معناست که تمام فعالیتها و ارزشهای این بازار توسط همان کدهای پیچیده کنترل و ارزیابی میشوند و بانکها و یا مقامات دولت ها کنترلی روی آنها ندارند. ارزهای دیجیتال امکان معامله شدن توسط ارزهای واقعی را نیز دارا میباشند و شما میتوانید در بعضی از مارکت های خاص و صرافی های شناخته شده، مانند بایننس (Binance)، ارزهای دیجیتال خود را با دلار، پوند، یورو و غیره جایگزین کنید. خطر اصلی در همین مرحله اتفاق میافتد جایی که هکرها و بدافزارها امکان بلوکه کردن پول شما را در حین این انتقال دارا هستند.
رمز ارز ها ۷ خصیصه کلیدی دارند:
۱- دیجیتالی بودن: رمز ارز ها فقط به صورت دیجیتالی و بر روی کامپیوترها وجود دارند. هیچ سکه یا اسکناسی در کار نیست. هیچ پولی به عنوان پشتوانه در بانکهای مختلف مثل بانک مرکزی برای رمز ارز ها وجود ندارد!
۲- غیر متمرکز: رمز ارز ها سرور مرکزی ندارند. آنها معمولاً در میان شبکهای از هزاران کامپیوتر توزیع شدهاند. شبکههایی که سرور مرکزی نداشته باشند، شبکههای غیر متمرکز نامیده میشوند.
۳- همتا به همتا: رمز ارز ها به صورت آنلاین از یک شخص به شخص دیگر منتقل میشوند. کاربران رمز ارز از طریق بانک، پیپال (PayPal) یا فیسبوک با هم در ارتباط نیستند. آنها بدون واسطه با یکدیگر داد و ستد دارند. در دنیای پول فیات، بانکها، پیپال و فیسبوک به عنوان اشخاص ثالث معتمد شناخته میشوند. اما در دنیای رمز ارز ها هیچ شخص ثالث معتمدی وجود ندارد!
۴- نام مستعار: این مورد یعنی برای استفاده از رمز ارز ها یا به تملک درآوردن آنها لازم نیست حتما اطلاعات شخصی خود را ارائه کنید. شما میتوانید با یک نام مستعار و به صورت ناشناس به معامله رمز ارزها بپردازید.
۵- بدون نیاز به اعتماد: عدم وجود اشخاص ثالث معتمد به معنای این است که برای استفاده از سیستم لازم نیست لزوماً به شخص یا سازمان دیگری برای نظارت و کنترل دارایی خود اعتماد کنید. کاربران در همه حال کنترل کامل پول و اطلاعات خود را در اختیار دارند.
۶- رمزنگاری شده: هر کاربر کد ویژهای دارد که از دسترسی سایر کاربران به اطلاعات او جلوگیری میکند. به این عمل رمزنگاری گفته میشود و هک کردن آن تقریباً غیرممکن است. اینجاست که بخش Crypto از اصطلاح Cryptocurrency وارد بازی میشود. Crypto به معنای رمزنگاری شده و مخفی شده است. وقتی اطلاعات از طریق رمزنگاری مخفی میشود، اصطلاحاً میگویند اطلاعات رمزنگاری شده است.
۷- جهانی: هر کشور ارز مخصوص به خودش دارد که به آن ارز فیات میگویند. انتقال ارزهای فیات در سطح جهانی کار دشواری است. رمز ارز ها را به راحتی میتوان به سراسر جهان ارسال کرد. ارزهای رمزنگاری شده به ارزهای بدون مرز موسوماند!
تاریخچه رمز ارزها
ارزهای دیجیتال مدتها قبل از اینکه اولین ارز مجازی به وجود بیاید، به عنوان یک ساختار تئوریک وجود داشت تا بتواند جایگزینی برای مدل فعلی مبادلات و پولهای رایج بشود. در اوایل دهه ۸۰ میلادی یک رمزنگار آمریکایی با نام David Chaum الگوریتمی را با نام “blinding” طراحی کرد که در رمزگذاری مدرن وب امروزی نیز به عنوان هسته مرکزی به کار گرفته میشود. این الگوریتم فضایی امن و غیرقابل ردگیری برای انتقال پول بین دو طرف معامله را فراهم میکرد و یک پول الکترونیکی با نام blinded money برای انتقالات استفاده میشد. در اواخر دهه ۸۰ Chaum به هلند نقل مکان کرد و سعی در تجاری سازی blinded money داشت و شرکتی با نام DigiCash را در آنجا تاسیس نمود و واحدهای پولی را بر پایه الگوریتم طراحی شده خودش به کار میگرفت.
برخلاف بیت کوین و اکثر ارزهای دیجیتال امروزی، blinding money و این کمپانی کنترل غیر متمرکز نداشتند و درست مثل بانکها عمل میکردند. شاید این یکی از دلایلی بود که در حال حاضر چیزی از این موضوع و این کمپانی نمیشنویم. بعد از فشارهای بانک مرکزی هلند برای محدود کردن معامله DigiCash تنها با بانکهای رسمی و همکاری ناموفق با مایکروسافت برای پرداختهای درون ویندوز با استفاده از این پول الکترونیکی، DigiCash کم کم در اواخر دهه نود میلادی رو به ورشکستگی و فراموشی حرکت کرد. در همان زمان یکی از دستیاران Chaum با نام Nick Szabo پولی با نام Bit Gold را اختراع کرد که از سیستم بلاک چین استفاده میکرد و پایه و پدر رمز ارزهای امروزی بود، ولی درست مثل DigiCash هیچگاه معروف نشد و به طور گسترده مورد استفاده قرار نگرفت.
بعد از DigiCash مطالعات در زمینه این نوع از پول گسترش یافت و یکی از مهمترین و قابل توجه ترین پول های اینترنتی رایج آن زمان که در آمریکا استفاده میشد، e-gold نام داشت. e-gold توسط یک شرکت تکنولوژی واقع در فلوریدا با نام مشابه ساخته شده بود و خدماتی برای خریداران طلای الکترونیکی ارائه میداد. کاربران میتوانستند این پول را خرید و فروش کنند و در ازای آن طلای واقعی و یا دلار دریافت کنند. gold در دوران اوج خودش در سالهای ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶ میلیونها اکانت فعال داشت و همین موضوع باعث شد که هکرها یک مکان فوق العاده برای به دست آوردن و دزدیدن پول را پیدا کنند. از بین رفتن میلیون ها سرمایه و مشکلات قانونی که هر ثانیه بر سر این کمپانی سرا زیر میشد در نهایت باعث شد که فشار بیش از حد وارد بر e-gold کار خودش را بکند و این پول مجازی نهایتا در سال ۲۰۰۹ به طور کامل بسته شد.
بیت کوین به عنوان اولین ارز دیجیتال مدرن شناخته میشود که دارای کنترل غیرمتمرکز بود و برای تبادلات مالی مورد استفاده قرار میگرفت. بیت کوین برای اولین بار در یک مقاله نوشته شده توسط Satoshi Nakamoto به دنیا وارد شد. در اوایل سال ۲۰۰۹ Nakamoto بیت کوین را وارد بازار کرد و گروهی از افراد مشتاق و توسعهدهندگان شروع به تبادل و استخراج بیت کوین کردند. در اواخر سال ۲۰۱۰ میلادی تعداد دیگری از رمز ارزها مانند Litecoin نیز وارد کار شده بودند. در اواخر سال ۲۰۱۲ وردپرس اولین کمپانی بزرگی بود که پرداخت هزینهها با بیتکوین را به رسمیت شناخت و از آن بهره برد. در ادمه کمپانیهای دیگر مثل مایکروسافت، Expedia و… بیت کوین را وارد معاملات خود کردند و هم اکنون صدها کمپانی بزرگ و کوچک از مهمترین و معتبر ترین رمز ارز دنیا برای پرداختهای خود استفاده میکنند. بعد از ظهور بیت کوین تعداد زیادی ارزهای دیجیتال دیگر وارد بازار جهانی شدند.
سودآوری رمز ارزها
این موضوع را باید در نظر داشت که بسیاری از افراد از طریق رمز ارز وعده ثروت یک شبه میدهند. باید مراقب باشید که گول افرادی سودجو را نخورید. درست است سرمایهگذاری در رمز ارز ممکن است درآمدی بیشتر از بورس اوراق بهادار یا صندوق سرمایه گذاری داشته باشد. شما ممکن است با ۱۰۰۰ دلار سرمایهگذاری در بیت کوین، اتریوم و … در یک سال بیش از ۳۰۰ درصد سود کسب کرده باشید. با این حال باید اذعان داشت که وقتی صحبت از ارزهای رمزنگاری شده میشود شک و تردید زیادی وجود دارد که بازدهی آن فقط برای یک سال است و چشماندازی از آینده آن وجود ندارد. اما شواهد تاکنون نشان داده است که ارزهای رمزنگاری شده واقعی هستند و به طور فزایندهای تولید میشوند تا بمانند.
بنابراین توصیه میشود اگر در مرحله حدس و گمان به سر میبرید سرمایهگذاری کوچک در این مقوله کنید چون میتوانید درآمد زیادی کسب کنید. اگر بتوانید با صرف اندک پول از این طریق درآمد زیادی را کسب کنید برنده هستید و اگر سرمایه خود را ازدست دادید شکست سنگینی نخوردهاید. اگر با منابع معتبر در زمینه آموزش کسب درآمد از طریق رمز ارز آشنایی داشته باشید همگی متفق القول هستند که سرمایهگذاری در رمز ارز ثروتی یک شبه نیست و مستلزم زمان و هزینه برای کسب مهارت و تجارت در آن است.
در ادامه به ماینینگ و ترید ارز دیجیتال که دو روش از مهمترین روشهای کسب درآمد از رمز ارز هستند میپردازیم.
ماینر چیست؟
دستگاه ماینر یا Asic اصطلاحی است که برای دستگاههای استخراج رمزارزها بهکار برده میشود و درحال حاضر این دستگاهها بسیار متنوع هستند. در سراسر جهان افرادی که به کار استخراج رمزارزها اعم از بیتکوین یا سایر ارزهای رمزنگاری شده مشغول هستند، ماینر میگویند و آنها تلاش میکنند با استفاده از ابزارهای متنوع استخراج به تعداد بیشتری از رمزارزهای استخراج نشده دست یابند و با فروش آنها به سود و درآمدزایی دست پیدا کنند. به طور کلی ماینینگ فرآیند تأیید تراکنشهای رمزارزها و ثبت آنها در دفتر کل توزیع استخراج است. این فرآیند به غیرمتمرکز سازی شبکه رمزارزها و افزایش امنیت شبکه کمک میکند و در نهایت رمزارز جدید ایجاد میکند. به شکل کاملاً ساده تراکنشهای تأیید شده در بلوکها جمع میشوند و برای اضافه شدن این بلوکهای تازه به زنجیره بلوکهای موجود یک پازل کدگذاری وجود دارد که از پیچیدگیهای بالایی برخوردار است و باید حل شود. هر سیستمی که این پازل را حل کند پاداش میگیرد.
برای انجام فرآیند ماینینگ به چه چیزهایی نیاز است؟
اگر دشواری استخراج و هزینههای استخراج بیتکوین برای شما مشکلی ایجاد نمیکند، برای ورود به دنیای ماینرها سه مرحله قابل اجرا وجود دارد:
خرید دستگاه استخراج
بکارگیری یک کیف پول امن و مناسب
پیوستن به یک استخر برای انجام فرآیند استخراج
در ادامه به ماینینگ و ترید ارز دیجیتال که دو روش از مهمترین روشهای کسب درآمد از رمز ارز هستند میپردازیم.
چگونه ماینینگ را انجام دهیم
گام اول: دریابید که آیا ماینینگ سودآور است؟
قبل از شروع کار با استخراج بیت کوین، باید دقت لازم را انجام دهید. بهترین راه برای انجام این کار، استفاده از یک ماشینحساب ماینینگ بیت کوین است.
به خاطر داشته باشید که ماینینگ هزینه دارد! اگر پول برای خرید دستگاه ماینینگ مناسب، ندارید و اگر به برق ارزان دسترسی ندارید، استخراج بیت کوین ممکن است برای شما توجیه اقتصادی نداشته باشد.
گام دوم: ماینر خود را داشته باشید.
پس از انجام محاسبات خود، وقت آن است که ماینر خود را داشته باشید! درواقع در این مرحله سختافزارهای استخراج بیت کوین را مورد بررسی قرار دهید تا مطمئن شوید کدام ماینر برای شما مناسب است، اگر قبلاً آن را در مرحله ۱ انجام ندادهاید. نمونهای از انواع ماینرها در شکل زیر آمده است:
گام سوم: یک کیف پول بیت کوین بسازید.
به کیف پول بیت کوین نیاز دارید که در آن بیت کوین استخراج شده خود را حفظ کنید. هنگامی که کیف پول دارید، از آدرس کیف پول خود اطمینان حاصل کنید. این آدرس یک دنباله طولانی از حروف و اعداد خواهد بود. هر کیف پول روش متفاوتی برای به دست آوردن آدرس عمومی بیت کوین دارد، اما بیشتر کیف پولها در مورد آن کاملاً ساده هستند. توجه کنید که به آدرس عمومی بیت کوین خود نیاز دارید و نه کلید خصوصی شما که مانند رمز مخفی کیف پول شما است.
گام چهارم: یک استخر ماینینگ پیدا کنید.
برای حل مشکلات به صورت آسانتر میتوانید به یک استخر ماینینگ بپیوندید. استخر میتواند مشکل اصلی را حل کند و پاداش بیت کوین و هزینه تراکنشها را محاسبه کند. درنهایت سود بر اساس سهم ماینینگ در کل استخر پخش خواهد شد.
گام پنجم: یک برنامه یا نرمافزار ماینینگ دریافت کنید.
کنترل و نظارت بر ماینینگ شما نیاز به نرمافزار اختصاصی دارد. بسته به نوع تجهیزات ماینینگ شما، باید نرمافزار مناسبی را پیدا کنید. بسیاری از استخرهای ماینینگ نرمافزار مخصوص به خود را دارند، اما برخی از آنها چنین نیستند. در صورتی که مطمئن نیستید به کدام نرمافزار ماینینگ نیاز دارید، میتوانید لیستی از نرمافزار استخراج بیت کوین را تهیه و با یکدیگر مقایسه کنید.
گام ششم: ماینینگ را شروع کنید.
ماینر را به یک پریز برق وصل و آن را روشن کنید. حتماً آن را به رایانه خود نیز متصل کنید (معمولاً از طریق USB) و نرمافزار ماینینگ خود را باز کنید. اولین کاری که شما باید انجام دهید این است که آدرس، نام کاربری و رمزعبور استخر ماینینگ را وارد کنید.
پس از این پیکربندی، شما اشتراک مجموعهها را دارید که بخشی از کار شما یافتن بلوک بعدی است. با توجه به استخر انتخاب شده، هزینه خود را پرداخت میکنید فقط مطمئن شوید که هنگام ورود به استخر، آدرس خود را در قسمتهای مورد نیاز وارد کنید.
انتهای پیام/