به گزارش عصر تحلیل، علی ربیعی در نشست خبری که به صورتآنلاین برگزار شد، با اشاره به انتشار اخباری درباره پاسخ ایران به پیشنهاد سه کشور اروپایی برای برگزاری نشست ۱+۴ با مشارکت آمریکا به عنوان میهمان گفت: دولت در هشت سال گذشته در سیاست داخلی ایجاد فضایی آرام و گسترش تسهیل گری برای کنش اجتماعی مردم و نیز در عرصه اقتصادی مقاوم کردن اقتصاد همزمان با تلاش برای رشد و توسعه داشته و نگاهی به گسترش زیرساختها و مقایسه آن با گذشتهها این مهم را نشان میدهد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه در بحث سیاست خارجی دولت براساس یک منطق تصمیماتی را تاکنون اتخاذ و دنبال کرده است، گفت: دولت در این هشت سال ایجاد زمینه برای تامین رفاه و آسایش مردم را با از میان بردن تحریمهای ضد انسانی، تامین امنیت فیزیکی مردم در برابر خطر تروریسم و جنگ و همینطور تامین سلامت مردم در سال اخیر در برابر پاندمی ویروس کرونا دنبال کرده است.
وی افزود: همیشه اعتقاد داشتهایم که هدف بنیادین سیاست خارجی باید کمک به تامین این اهداف باشد. این اعتقاد در دولت بازتاب انتخاب مردم ما برای بهرهمندی از یک زندگی امن، مرفه و سالم براساس آنچه شایسته و سزاوار برخورداری از آن هستند، بوده است.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری اضافه کرد: ما در طول این هشت سال اعتقاد داشتیم این مردم هستند که دولتهای منتخب خود را با دستورالعملهایی که با خرد جمعی از نیازهای عمومی جامعه استنباط کردهاند، به پیش میرانند و رسالت دولت چیزی جز پیگیری آن دستورالعمل برخاسته از صندوقهای رای نیست. این همان معنای مقدس از جمهوریت است که هر کسی که با آرمانهای انقلاب پیمان بسته باشد از آن عدول نمیکند.
ربیعی گفت: بر مبنای همین اعتقاد راسخ بود که دولت از نخستین روزهای آغاز به کار خود در سال ۹۲ به میدان رفع تحریمها از راه مذاکرات چندجانبه با ۱+۵ قدم گذاشت. ما نزدیک به دو سال بعد از آن تاریخ موفق به توافقی شدیم که ضمن پاسداشت همه دستاوردهای صنعت صلح آمیز هستهای به این بحران جعلی خاتمه میداد و حلقه امنیتیسازی ایران را که صدمات بیشماری به حیات ملی ایران و زندگی روزمره ایرانیان وارد کرده بود، با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ملل متحد در هم شکست و آینده مبهم را که کشورمان با وارد شدن به فصل هفتم منشور ملل متحد انتظار آن را میکشید به آینده روشن تبدیل کرد.
وی ادامه داد: رژیم ترامپ با فریب خوردن از کسانی که از اولین روزهای انعقاد برجام رخداد پیش آمده را بر باد دهنده آرزوهای پلیدشان برای مردم ایران میدیدند، راه شیطانی را انتخاب کرد که در نهایت به نتیجهای جز انزوای بین المللی آمریکا در نهادها و سازمانهایی که روزگاری خود موسس آنها بود، نرسید.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: هرچند رفتارهای غیرمتعارف و غیرعقلانی و ظالمانه ترامپ هزینههای سنگینی به اقتصاد مردم ما تحمیل کرد اما کوچکترین موفقیتی در شکستن کمر استقلال و استقامت ملی ما که از اراده برای تعیین حق سرنوشت یک تمدن کهن برمی خیزد، نداشت.
راهی جز برگشت به برجام برای آمریکا باقی نمانده است
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری خاطرنشان کرد: امروز که به اقرار مقامات دولت جدید آمریکا و همه ناظران جهان، سیاست فشار حداکثری شکست خورده، برای آمریکا راهی جز بازگشت به برجام باقی نمانده است. ما در طول این سالها به عهد خود پایبند ماندیم و اکنون نوبت آمریکاست که شعار خود در بازگشت به جهان را با کنار گذاشتن غیرانسانیترین تحریمهایی که جهان به خاطر میآورد، اثبات کند.
وی افزود: ما هم مانند بسیاری از ملتهای دیگر باور داریم که هیچ راهی جز دیپلماسی برای حل اختلاف جاری نیست اما دیپلماسی نمیتواند بدون حسن نیت و نشان دادن صداقت آغاز شود. دولت آمریکا تا امروز از برداشتن کوتاهترین گامی که نشانگر تلاش برای اعتمادسازی باشد خودداری کرده است.
ربیعی با اشاره به اینکه دولت و مذاکرهکنندگان ما به عنوان وکلای مردم در احقاق حق ضایع شده ملت ما در تعقیب دیپلماسی چه از راه سازوکارهای چندجانبه و چه از راه مجامع بینالمللی کوتاه نخواهند آمد، گفت: آنها در عین حال هرگز تن به بازی بیپایانی نخواهند داد که هدف از آن خریدن زمان برای دولت آمریکا و به تعویق انداختن لغو تحریمهایی باشد که نهتنها با متن قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، روح قوانین بین المللی و نص برجام مغایرت دارد، بلکه رنج را بر مردم ما تمدید میکند.
وی اضافه کرد: ما آمادهایم که هر پیشنهاد عادلانه و صادقانهای را برای حل این اختلاف بشنویم اما بیش از آن منتظریم که اقداماتی را در عمل ببینیم که میتوانند به تدریج اعتماد از دست رفته را بازسازی کنند.
سخنگوی دولت با اشاره به توافق هفته گذشته با آژانس بین المللی انرژی هستهای، اظهار کرد: ما قانون مصوب مجلس را به نحوی اجرا کردیم که ضمن احترام به قانون، به جامعه بین المللی اطمینان بدهیم که برنامههای هستهای ما همچنان ذیل نظارتهای مشروع بین المللی و در مسیر صلح آمیز باقی خواهد ماند. این توافق حامل پیامی روشن دال بر حسن نیت ما در فرصت دادن به دیپلماسی بود.
ربیعی با بیان اینکه انتظار داریم که اعضای شرکت کننده در برجام با دریافت این پیام، گام متقابلی را برای اثبات حسن نیت بردارند، تصریح کرد: اقدامی خلاف انتظار ما آثاری مخرب بر فرایندهای دیپلماتیک خواهد داشت و میتواند پنجرههای فرصت را به سرعت ببندد.
وی ادامه داد: انتظار داریم که همه طرفها عاقلانه و دوراندیشانه رفتار کنند و ارزش لحظات گذرا و برگشت ناپذیر را بدانند. ما همچنان به دیپلماسی متعهدیم و اطمینان داریم که در آیندهای نزدیک، قانونمندی بر زیاده خواهی و زورگویی غلبه خواهد کرد.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری با اشاره به اینکه پنجشنبه روز نیکوکاری و آغاز هفته نیکوکاری است، گفت: روز نیکوکاری، یک اتفاق، رویداد یا مناسبت نیست؛ روزی است که به ما فرصتی میدهد تا به بازخوانی یک فرهنگ، یک الزام در جامعه امروز و نوعی زیست اخلاقی، انسانی و اسلامی و نوعی نگاه به کنش شخصی خودمان را در قبال وظایفی که در قبال جامعه بپردازیم. روز نیکوکاری، روز به یادآوردن افرادی است که به علت نداشتن فرصتهای برابر یا تحت تاثیر مسایل متعدد دیگری، دچار آسیبهای و کاستیهایی در زندگی هستند.
بیش از هر زمانی نیازمند بازخوانی و ارتقای نیکوکاری هستیم
وی افزود: ایران امروز، در شرایطی که تحت تاثیر تحریمهای ظالمانه و همچنین همه گیری کرونا قرار دارد، بیش از هر دوره و زمان دیگری، نیازمند بازخوانی و ارتقای نیکوکاری به عنوان یک اصل و حرکت اجتماعی است. روزهای سخت تحریم و کرونا، ایستادن در کنار هم، پشتوانه یکدیگر بودن و دستگیری از همنوع را، بیش از هر دوره دیگری ضروری کرده است.
ربیعی با بیان اینکه دولت همواره به گسترش جریان نیکوکاری، اهتمام ویژه داشته است، خاطرنشان کرد: هرچند نیکوکاری، یک امر جاری در جریان و بستر اجتماعی است اما ا ین وظیفه دولتها در جوامع امروز است که مانند لکوموتیو، کشانه نهادهایی باشند که در زمینه نیکوکاری و کمک به هم نوع، فعالیت دارند؛ بدین صورت که در تاسیس و حمایت از این نوع نهادها، کوشا باشد.
سخنگوی دولت اضافه کرد: رشد سمنها چه از نظر تعداد و چه از نظر موضوع کار و همچنین گسترش گروههای هدف و جغرافیایی و تلاش برای حمایت و امنیت فعالی آنان همواره در دستور کار دولت بوده و دولت تدبیر و امید نیز در این راستا، تلاش کرده است و گزارشها نشان میدهد دو نهاد مهم کمیته امداد امام خمینی(ره) و بهزیستی، اقدامات اثربخشی را در زمینه نیکوکاری و کاهش نابرابریها داشتهاند.
وی با بیان اینکه ما نیازمند یک جنبش عظیم نیکوکاری در شرایط اخیر ایران امروز هستیم، گفت: نیکوکاری، فقط ارائه خدمات مالی نیست بلکه هر فردی میتواند بخشی از تواناییهای فردی خود مانند آموزشی، ارائه خدمات گوناگون را در اختیار دیگران قرار بدهد.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری درباره روز درختکاری گفت: این روز شاید در ظاهر به معنای کاشت درخت باشد اما در معنای وسیعتر، یادآور مفهوم آبادانی است. درختکاری، کلا صیانت و حفاظت از هر نوع پوشش گیاهی و با مفهوم محیط زیست نیز در هم آمیخته است. گسترش درخت با گونههای مختلف متناسب با هر منطقه و نیز حفاظت و گسترش پوشش گیاهی به کیفیت زندگی امروز و فردای همه ایرانیان مرتبط است.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: باید با بهره گرفتن از نظرات کارشناسان محیط زیست و امر کشاورزی، بدون کاشتن گونههایی که سازگار با محیط زیست ایران نیستند، اقدامی عقلانی انجام دهیم. باید مراقب باشیم که روحیه تهاجمی به طبیعت و روحیه تقابل با طبیعت را تبدیل به باغبانی از طبیعت کنیم. برای همین ما باید درختبانی را نیز گسترش دهیم.
وی یادآور شد: وزارت جهاد کشاورزی در دولت یازدهم و دوازدهم با اتخاذ راهبرد افزایش بهره وری، اقتصادی و دانشبنیان کردن صنعت کشاورزی را با هدف ارتقای تولید در جهت تامین امنیت غذایی جامعه، کاهش وابستگی، تقویت اقتصاد ملی و بهبود معیشت بهرهبرداران بخش کشاورزی را در دستور کار خود قرار داده است.
ربیعی تصریح کرد: در دولت تدبیر و امید ۳ طرح عظیم ۵۵۰ هزار هکتاری خوزستان و ایلام، طرح جامع شبکههای فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور و طرح آبیاری دشت سیستان به عنوان پروژههای زیربنایی کشاورزی در زمینه توسعه شبکههای آبیاری و زهکشی و تجهیز نوسازی اراضی کشور در وسعتی بالغ بر ۸۲۳ هزار هکتار از اراضی کشور در حال اجرا است که فاز اول طرح ۵۵۰ هزار هکتار در سطح ۲۹۵ هزار هکتار تکمیل و به کشاورزان تحویل شده است.
وی اضافه کرد: همچنین ۳۲ هزار هکتار از «طرح ۴۶ هزار هکتاری انتقال آب با لوله به دشت سیستان» به بهرهبرداری رسیده و «۷۷ هزار هکتاراز طرح ۲۲۷ هزار هکتاری شبکههای آبیاری اراضی غرب و شمال غرب کشور نیز به بهرهبرداران تحویل شده است. علاوه بر این، تجهیز اراضی کشاورزی به سامانههای نوین آبیاری از ۱. ۳ میلیون هکتار در سال ۹۲ به ۲. ۴ میلیون هکتار افزایش یافته است. با تدابیر اتخاذشده، راندمان کل آبیاری کشور از ۳۹ درصد درسال ۹۲ به بیش از ۴۵ درصد ارتقا پیدا کرده و شاخص بهرهوری آب در محصولات کشاورزی از ۹۲۰ گرم در سال ۹۲ به ۱۴۵۰ گرم بر مترمکعب افزایش یافته است.
سخنگوی دولت اظهار کرد: ایجاد خط اعتباری، بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی سرمایهگذاری شده و حدود ۱۴۰ هزار دستگاه تراکتور، حدود ۳۸۰۰ دستگاه کمباین غلات و حدود ۳۰۰ هزار دستگاه انواع ادوات کشاورزی در اختیار کشاورزان قرار گرفته است. ضریب مکانیزاسیون کشاورزی نیز از۱. ۲ در سال ۹۲ به ۱. ۸ اسب بخار در هکتار در سال ۱۳۹۸ افزایش یافته است.
ربیعی یادآور شد: سطح گلخانههای کشور نیز از ۸۸۰۰ هکتار در سال ۹۲ به حدود ۱۸هزار هکتار در سال ۹۸ رسیده است. همچنین سطح عملیات آبخیزداری از ۱۲ میلیون هکتار تا سال ۹۲ به ۱/۱۷ میلیون هکتار تا سال ۱۳۹۸ افزایش یافته است. سطح جنگل کاری نیز از ۷۷۰ هزار هکتار تا سال ۹۲ به ۹۵۳ هزار هکتار تا پایان سال۱۳۹۸افزایش یافته است.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری با بیان اینکه در جلسه چهارشنبه دولت ۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای تامین سرمایه اولیه صندوق بیمه حوادث طبیعی ساختمان اختصاص یافت، گفت: این صندوق به منظور جبران بخشی از خساراتهای ناشی از حوادث طبیعی از جمله زلزله سیل، طوفان، صاعقه، برف سنگین، رانش زمین، ریزش کوه و دریا لرزه تشکیل مییابد.
وی افزود: تمامی واحدهای مسکونی دارای انشعاب برق براساس ضوابط مقرر تحت پوشش بیمه پایه حوادث طبیعی ساختمان قرار میگیرند.
سخنگوی دولت با تسلیت به جامعه رسانهای کشور درباره درگذشت علی اکرمی اظهار کرد: کرونا باز هم هفته گذشته عضوی از جامعه رسانه کشور را از ما ستاند. سهیل گوهری و روحالله رجایی و اینک علی اکرمی را روز یکشنبه صبح از دست دادیم. اکرمی روزنامهنگار و فعال اجتماعی و یک روزنامهنگار با نشانی از خنده همیشگی و اخلاقی و یک معنا رفیق خوب که هیچ مرز سیاسی مانع رفاقت او با هیچکس نبود. به جامعه رسانهای کشور و خانواده و به همسر و شمیم و شهریار تسلیت میگویم.
انتهای پیام/