17:05:36
    امروز : شنبه - ۳ خرداد - ۱۴۰

سر تیتر اخبار

ایران بارها ثابت کرده که نه زیر بار ظلم می‌رود و نه میز مذاکره را ترک می‌کند ادویه‌ ها چطور برای مغز معجزه می‌کنند؟ از گردنه ی عشاق چه می دانید ؟ بهترین روش پخت ماهی برای حفظ امگا سه بهتر است در تابستان کدام عینک آفتابی را بزنیم ؟ آیا بیرانوند به استقلال می‌رود؟ ممنوعیت حمل این وسیله در چمدان زائران حج واتس اپ در این ۳ مدل آیفون دیگر کار نمی کند ارزان‌ترین فصل مسافرت به استانبول فیلم اصغر فرهادی با حضور ستارگانی از سینمای فرانسه جزئیات واردات و توزیع بنزین سوپر / استفاده از کارت سوخت تا کی ادامه دارد؟ ماجرای دستگیری سلطان عینک خاورمیانه چه بود؟! ۵ گزینه برای سرمربی‌ گری استقلال مراقب پیامک قطع شدن یارانه باشید نام محصولات آرایشی که نباید بخرید قتل مظلومانه مجری شبکه افق به دست پسرخاله اش + وصیت نامه ساعات مدارس و زمان برگزاری امتحانات تغییر کرد سیگار گران شد / نرخ انواع سیگار و محصولات دخانیات جزییات سانحه برای بویینگ ۷۳۷ در تهران عکس جالب بکام و تام کروز در جشن تولد ۵۰ سالگی اسطوره

22

مدیریت مصرف برای کاهش بحران آب

  • کد خبر : 19949
  • شنبه, ۱۴ آبان ۱۴۰۱--«۱۸:۱۴»
مدیریت مصرف برای کاهش بحران آب
تغییرات اقلیمی در پهنه کره زمین این روزها بر وخامت بحران کم آبی می افزاید و باعث شده تا قسمت اعظمی از کره زمین بخصوص در بخش آسیایی مرکزی خشکسالی های متعددی را شاهد باشد تا جاییکه مردم این مناطق را با بحران های متعددی درگیر کند.

اکوانرژی در یادداشتی آورده است:  تغییرات اقلیمی در پهنه کره زمین این روزها بر وخامت بحران کم آبی می افزاید و باعث شده تا قسمت اعظمی از کره زمین بخصوص در بخش آسیایی مرکزی خشکسالی های متعددی را شاهد باشد تا جاییکه مردم این مناطق را با بحران های متعددی درگیر کند.

طبق اعلام نظر کارشناسان با گرم تر شدن زمین مناطق معتدل سیر صعودی تری در مسیر خشکسالی را در طی سالهای آینده طی می کنند بطوریکه اگر مصرف آب در این منطق مدیریت نشود بحران های جبران ناپذیر زیست محیطی را در این محدوده ها شاهد هستیم.

افزایش حدود ۱٫۵ درجه سانتی‌گراد دمای جهانی تا پایان قرن میلادی و دوره‌های گرمای شدید در مقایسه با پیش از صنعتی شدن از نتایجی است که سایت آروور (Arover) از هیات بین‌دولتی تغییر اقلیم (IPCC) آن را گزارش کرده و باور دارد این افزایش دما رشد فزاینده در سالهای آتی به دنبال دارد.

کم آبی و بحران خشکسالی مساله تازه ایی برای کشور ما نیست و گویا نظرهای کارشناسی برای گرمای هوا تنها به بحران و تشدید آن در طی سالهای آینده منجر نمی شود بلکه طبق نظر برخی دیگر از کارشناسان و محققان خشکسالی ها به صورت دوره ایی در کره زمین اتفاق می افتد و در آینده دوباره شاهد پدیده بارشهای مکرر و منظم در روی این مناطق خواهیم بود.  البته این نظریه ها یعنی دوره ایی بودن خشکسالی هنوز قطعیت پیدا نکرده است تا جاییکه آب شدن یخچالهای قطبی هر روز این نظریه را کمرنگ تر می کند.

با همه این تفاسیر نمی توان از مدیریت مصرف آب جهت استفاده بهینه آن غافل ماند و باید توجه داشت که استفاده منطقی و صحیح از آب می تواند از بروز بحران های احتمالی جلوگیری کند.

تغییر در نگرش های استفاده از آب بخصوص در بخش خانگی همچنین بخشهای کشاورزی و صنعتی می تواند بر کاهش معضلات خشکسالی موثر باشد.

از مهمترین راهکارهای کاهش مصرف آب را می توان آموزش همگانی و تغییر سیاستگذاری مصرف نام برد. با تغییر سیاستگذاری های کنونی می توان امیدوار بود تا از بحران های شدیدتر احتمالی جلوگیری کرد. «عدم ساخت و ساز و توسعه صنایع آب بر ، تغییر الگوی کشت، عدم مصرف آب شرب برای کشاورزی، اصلاح الگوی مصرف کشت و زارعت، عدم مصرف آب شرب برای استفاده های شهری و …» از جمله راهکارهای فائق آمدن برای مشکلات کنونی است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=19949
  • نویسنده : داوود شیخ جبلی

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.