• امروز : دوشنبه - ۱۰ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 29 April - 2024

سر تیتر اخبار

عوارض شدید استامینوفن و مسکن های بدون تجویز پزشک جشن قهرمانی یوزهای زخمی در سرزمین ببرها / پیروزی ۴ بر ۱ فوتسال ایران برابر تایلند یک میلیون و ششصد هزار متقاضی در صف وام ودیعه مسکن طرح ترافیک جدید امسال اجرا نخواهد شد ۲ میلیون تومان قبض در انتظار مصرف کنندگان کولرگازی تامین ۴ میلیارد و ۲۱۶ میلیون دلار برای کالا‌های اساسی در مرکز مبادله مشترکان پرمصرف تعرفه آنها پلکانی محاسبه می شود / تحت تاثیر تبلیغات فریبنده کولرگازی قرار نگیرید شناسه یکتای ملک چیست و برای دریافت آن چه مراحلی را باید طی کرد؟ صرفه‌جویی ۱۱٫۵ میلیون یورویی در فولاد مبارکه؛ ارمغان بومی‌سازی در سال ۱۴۰۲ خاندوزی: استقلال و پرسپولیس رسما به بخش خصوصی واگذار شد قرارداد سایت پالایشگاه اصفهان درهرمزگان امضاء شد گوشمالی مجرمان، مطالبه نیست، وظیفه شما است نحوه دریافت چگونه وام ۲۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن شنیده شدن صدای انفجار در آسمان اصفهان/ارشد نظامی اصفهان: مربوط به پدافند هوایی بود/ هیچ خسارتی نداشته‌ایم اتفاقی عجیب در مراسم رژه ارتش در مشهد + ویدیو در توزیع بنزین مشکلی وجود ندارد / توزیع بنزین کشور طبق روال عادی ادامه دارد حضور بیش از هزار و ۷۵۰ شرکت ایرانی و خارجی در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت ایران پلیس، مجری قانون یا متولی فرهنگ؟ / کم کاری نهادهای فرهنگی بر دوش پلیس المیادین:اسرائیل از شلیک موشک هایپرسونیک از سوی ایران خبرداد ده‌ها فروند پهپاد و موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی شلیک شد

3

دو اشتباهی را که ویروس کرونا به ما گوشزد کرد

  • کد خبر : 8152
  • 09 آذر 1399 - 20:03
دو اشتباهی را که ویروس کرونا به ما گوشزد کرد
رئیس دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه شیوع کرونا دو اشتباه را به ما گوشزد کرد، گفت: در گذشته متخصصان حوزه پزشکی بر این باور بودند که عصر بیماری‌های واگیردار تمام شده، ضمن آنکه ما از علوم پایه غافل بودیم، در حالی که برای نوآوری نیازمند توجه به این علوم هستیم.

به گزارش عصر تحلیل، دکتر محمود نیلی احمدآبادی در اختتامیه چهارمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان گفت: کرونا ویروس با همه هجمه عظیم و گسترده‌ای که دارد، ولی بشر از پای ننشست و همواره تلاش می‌کند که شرایط را مدیریت کند تا با کمترین هزینه بیشترین بهره را ببرد.

وی با بیان اینکه در چنین شرایطی ارتباط تنگاتنگ علم و مدیریت بحران به خوبی نمایان می‌شود، اظهار کرد: من همواره به این موضوع فکر می‌کنم که اگر کرونا ویروس را ۲۰ سال قبل داشتیم وضعیت آموزش، پژوهش و تحقیقات ما چگونه بود. در آن زمان همه مردم در خانه می‌ماندند و ارتباط جامعه با حوزه‌های دانش آموزش و دانشجویی قطع می‌شد و دانشگاه‌ها دچار اختلال می‌شدند.

نیلی، با بیان اینکه توسعه آموزش‌های الکترونیکی را که امروزه داریم در ۲۰ سال گذشته نداشتیم، ادامه داد: دانشگاه تهران یکی از دانشگاه‌های پیشرو در توسعه آموزش الکترونیکی است و از سرمایه گذاری که از ۲۰ سال گذشته در این زمینه داشته، توانسته است که از اسفندماه که این ویروس شیوع یافت آموزش‌های الکترونیکی خود را آغاز کند و خللی در امر آموزش ایجاد نشود.

رییس دانشگاه تهران، با تاکید بر اینکه ترم گذشته با کمترین تاخیر برگزار شد، خاطر نشان کرد: چنین اقداماتی، قدرت علم و دانش را نشان می‌دهد و نشان می‌دهد که آنچه که بیش از پیش جامعه به آن بها می‌دهد، علم و دانش است.

نیلی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه مقابله با ویروس کرونا، یادآور شد: بشر در طول تاریخ امکانات زیادی را فراهم کرده است، ولی علی رغم همه پیشرفت‌ها ویروسی به این کوچکی جهانیان را زمین گیر کرد و به این نتیجه رسیدیم که جز با علم و دانش نمی‌توان به مقابله با این ویروس برخاست.

رییس دانشگاه تهران با بیان اینکه ما تاکنون در دو حوزه دچار اشتباه شدیم، گفت: یکی از این اشتباهات در حوزه پزشکی است؛ چرا که بسیاری از متخصصان این حوزه بر این بارو بودند که عصر بیماری‌های واگیردار تمام شده و بیماری‌های غیر واگیردار خطر جدی برای انسان است، به گونه‌ای که در همایشی که با همکاری دانشگاه‌های بزرگ برگزار شد، چالش اصلی انسان عصر حاضر را بیماری‌های غیر واگیر مانند سکته قلبی و دیابت و غیره اعلام شد و فاندهای خوبی برای یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی در نظر گرفته شد.

وی غفلت از علوم پایه را از دیگر اشتباهات کشور دانست و یادآور شد: تمرکز ما بیشتر بر روی توسعه کسب و کارها و فناوری و تبدیل دانش به فناوری است، غافل از آنکه برای تکمیل این زنجیره نیازمند توجه به علوم پایه هستیم.

نیلی با تاکید بر اینکه شرط توسعه نوآوری در محصول توجه بیشتر به علوم پایه است، خاطر نشان کرد: شیوع کرونا این نکته را به ما یادآوری کرد که این زنجیره باید کامل باشد و شروع هر حرکتی در این زمینه منوط به حرکت سریع در آغاز و ابتدای راه است و آن توجه به علوم پایه است.

رییس دانشگاه تهران با بیان اینکه وقتی پیشنهاد برگزاری جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان ارائه شد، من از آن استقبال کردم، اظهار کرد: این جریان، جریان دیگری بر روی سایر حرکت‌های علمی کشور است و چنین حرکت‌هایی موجب وارد شدن جوانان کشور به حوزه‌های دانشی شده، ضمن آنکه آینده کشور، آینده ورودی‌های دانشگاه‌ها و استادان و علم و دانش کشور را مشخص می‌کند.

وی علمی نگاه کردن و انتخاب مسیر درست را موجب توسعه پایدار دانست و گفت: ایده‌های خلاقانه‌ای که در این رویدادها ارائه می‌شود حتما باید دارای حداکثر کاربرد باشند و افراد خلاق نیز مورد حمایت قرار گیرند.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=8152

    نوشته های مشابه

    15اسفند
    منیریه، محله قجری تهران
    در#گردشگر عصر تحلیل بخوانید:

    منیریه، محله قجری تهران

    05آذر
    سوپراپلیکیشن سبکی نو، توسعه فر هنگی است

    ثبت دیدگاه

    قوانین ارسال دیدگاه
    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.