• امروز : سه شنبه - ۱۸ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 7 May - 2024

سر تیتر اخبار

برای عفاف و حجاب چه کرده‌اید؟ فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی و اولین صادرکننده در زنجیره صنایع معدنی در سال ۱۴۰۲ برگزاری پنل انتقال تجربه سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در حال توسعه سامانه های هوشمند حمل و نقل هستیم/ انعقاد تفاهم نامه با ۲۰ کلان شهر کشور پتروشیمی ها وارد تولید بنزین از متانول می شوند حضور راهداری اصفهان با دستاوردهای نوین و هوشمند عامل انسانی، مهمترین شاخصه در تصادفات/ ۶ خطه شدن دو آزادراه در اصفهان عوارض شدید استامینوفن و مسکن های بدون تجویز پزشک جشن قهرمانی یوزهای زخمی در سرزمین ببرها / پیروزی ۴ بر ۱ فوتسال ایران برابر تایلند یک میلیون و ششصد هزار متقاضی در صف وام ودیعه مسکن طرح ترافیک جدید امسال اجرا نخواهد شد ۲ میلیون تومان قبض در انتظار مصرف کنندگان کولرگازی تامین ۴ میلیارد و ۲۱۶ میلیون دلار برای کالا‌های اساسی در مرکز مبادله مشترکان پرمصرف تعرفه آنها پلکانی محاسبه می شود / تحت تاثیر تبلیغات فریبنده کولرگازی قرار نگیرید شناسه یکتای ملک چیست و برای دریافت آن چه مراحلی را باید طی کرد؟ صرفه‌جویی ۱۱٫۵ میلیون یورویی در فولاد مبارکه؛ ارمغان بومی‌سازی در سال ۱۴۰۲ خاندوزی: استقلال و پرسپولیس رسما به بخش خصوصی واگذار شد قرارداد سایت پالایشگاه اصفهان درهرمزگان امضاء شد گوشمالی مجرمان، مطالبه نیست، وظیفه شما است نحوه دریافت چگونه وام ۲۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن

2

از افزایش قیمت تا نبود مرغ در خرده‌فروشی‌ها

  • کد خبر : 13424
  • 03 خرداد 1400 - 11:18
از افزایش قیمت تا نبود مرغ در خرده‌فروشی‌ها
هشدارهای تولیدکنندگان درباره احتمال افزایش قیمت مرغ به جایی نرسید و قیمت مرغ دوباره در حال افزایش است.

به گزارش عصرتحلیل، اواسط فروردین ماه امسال و درحالی که هنوز بازار مرغ با تصمیمات متولیان بازار از جمله افزایش قیمت هر کیلوگرم مرغ تنظیم بازاری، متعادل نشده بود که تولیدکندگان مرغ با توجه به افزایش قیمت جوجه یک روزه نسبت به بی سامانی دوباره این بازار هشدار دادند. این هشدارها همچنان ادامه داشت و کمبود نهاده های دامی هم به آن اضافه شد تا اینکه از مدتی قبل زمزمه های افزایش قیمت دوباره مرغ آغاز شد. حالا این روزها مردم از نبود مرغ و افزایش قیمت آن در خرده فروشی ها خبر می دهند.

قیمت مصوب هر کیلوگرم مرغ، ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان است.

در مناطق جنوبی شهر تهران، تعدای از خرده‌فروشی‌های مرغ، اصلا مرغی برای عرضه ندارند. برخی دیگر تنها مرغ قطعه شده برای عرضه دارند. در این میان خرده فروشی هایی که مرغ کامل دارند هر کیلوگرم آن را با قیمت ۳۰ تا ۳۲ هزار تومان عرضه می‌کنند. این قیمت با نزدیک شدن به مناطق شمال شهر تهران افزایش می یابد.

یکی از خریداران در جنوب غرب تهران در این خصوص گفت: بعد از عید فطر، عرضه مرغ کم شده است و گاهی مجبوریم کل یک خیابان را برای پیدا کردن مرغ، زیر پا بگذاریم.

وی افزود: در این میان اگر مرغی هم پیدا کنیم، قیمت هر کیلوگرم آن بالاتر از نرخ مصوب یعنی ۲۴ هزار و ۹۰۰ است.

بازار مرغ از اواخر سال گذشته با نزدیک شدن به سال ۱۴۰۰ وضعیتی پرتنش را سپری کرد و این وضعیت تا امسال ادامه پیدا کرد. مهم‌ترین تصمیم مرتبط با بازار مرغ را در همان روزهای ابتدایی سال جاری را می توان افزایش قیمت مصوب آن از ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان برای هر کیلوگرم به ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان به عنوان اولین تصمیم قرارگاه ساماندهی مرغ کشور عنوان کرد.

اجازه واردات ۵۰ هزار تن گوشت مرغ به شرکت پشتیبانی امور دام از سوی هیات دولت، ‌واگذاری تمام فرآیندها از جوجه‌ریزی و تامین خوراک گرفته تا عرضه و توزیع مرغ در بازار به وزارت کشاورزی و تشکیل کمیته‌ای تخصصی برای ساماندهی بازار مرغ و تخم مرغ از دیگر تصمیمات در این حوزه است. همچنین در این زمینه عرضه مرغ قطعه‌بندی شده از سوی واحدهای صنفی نیز ممنوع شد و صرفاً واحدهای صنعتی منتخب، مجاز به بسته بندی مرغ قطعه شده شدند. همچنین به گفته مسئولان برخورد با متخلفان  تشدید شد تا بازار مرغ تنظیم  شود.

هشدارهایی که داده شد

با این حال، هشدارها درخصوص احتمال دوباره افزایش مرغ با بالا رفتن قیمت نهاده‌های دامی به عنوان خوراک مرغداری‌ها و همچنین افزایش قیمت مصوب جوجه یک روزه از ۴ هزار و ۲۰۰ تومان قیمت مصوب آن، از اواسط فروردین ماه آغاز شد و از ابتدای اردیبهشت ماه به اوج خود رسید.

نایب‌رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی ۲ اردیبهشت ماه امسال  با اشاره به قیمت مصوب مرغ گفت: در حال حاضر قیمت هرکیلوگرم مرغ زنده درب کارخانه ۱۷ هزار و ۱۰۰ و هر کیلوگرم مرغ گرم برای مصرف‌کننده ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان است.

حبیب اسدالله‌نژاد ادامه داد: ما امیدواریم با ثبات در قیمت مولفه‌های تولید افزایشی برای بازار مرغ نداشته باشیم. اما در عمل شاهد افزایش قیمت مولفه‌های تولید هستیم؛ به طور مثال قیمت مصوب جوجه یک‌روزه ۴۲۰۰ تومان هست ولی مرغداران حتی قادر به تهیه و تامین آن با قیمت ۶ هزار و ۲۰۰ تومان به بالا تر هم نیستند.

وی افزود: متاسفانه کمبود عرضه جوجه یک‌روزه و نهاده‌های دامی نگرانی‌ها را برای بالا رفتن قیمت مرغ افزایش می‌دهد. ما انتظار داریم دولت جدی‌تر با تسریع در تخصیص ارز این نگرانی‌ها را برطرف کند.

وی همچنین هفته گذشته، ۳۰ اردیبهشت ماه، بار دیگر، نسبت به گرانی دوباره مرغ و کاعش عرضه آن با توجه به کاهش جوجه‌ریزی‌ها هشدار داد.

اسدالله‌نژاد گفت: قیمت جوجه یک روزه در بازار بیش از دو برابر نرخ مصوب به فروش می رسد و با افزایش ۱۴ درصدی ذرت و افزایش قیمت سویا از سه هزار و ۲۰۰ به سه هزار و ۴۰۰ تومان  و همچنین افزایش ۳۰ درصدی قیمت حمل و نقل توسط دولت و در عین حال افزایش قیمت جوجه یک روزه از از چهار هزار و ۲۰۰  تومان به ۸ هزار و ۵۰۰ تومان، امکان افزایش قیمت مرغ وجود دارد.

وی افزود: اگر دولت در یک تصمیم آنی و اجرایی نرخ جوجه یک روزه را به سمت قیمت مصوب سوق دهد و یا قیمت مولفه های تولید را کاهش دهد، می توان از افزایش دوباره قیمت مرغ جلوگیری کرد.

نایب‌رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی با توجه قیمت بالای مرغ در بسته‌بندی گفت: اگر دچار کمبود مرغ در بازار بشویم باید نظارت کافی روی خرید و فروش مرغ های بسته بندی صورت بگیرد تا مرغ های خریداری شده فقط به دست مصرف کننده برسد و سر از بخش های خصوصی مانند تالارها و بیمارستان ها در نیاورد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=13424
  • منبع : همشهری آنلاین

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.