به گزارش عصر تحلیل، شروع ماه رمضان اولین چیزی در ذهن رژیمیها این است که در این ماه چطور رژیم غذایی خود را رعایت کنند. حتی اگر اضافه وزن هم نداشته باشید، حتما به فکر اضافه وزنی که بعد از پرخوریهای ماه رمضان به سراغتان میآید، افتادهاید. نیازی به نگرانی نیست. در این مقاله درباره رژیم لاغری در ماه رمضان صحبت خواهیم کرد.
بعد از آن ویژگیهای نمونهای از رژیم غذایی در ماه رمضان را بررسی و رژیم لاغری دکتر کرمانی در ماه رمضان را معرفی خواهیم کرد. تعداد وعدههای غذایی در ماه رمضان تعداد وعدههای غذایی در ماه رمضان با ماههای دیگر سال هیچ تفاوتی ندارد. افراد باید حداقل سه وعده اصلی و سه میانوعده مصرف کنند. خوردن افطار، شام و سحری تامین کننده این هدف است. حذف هیچکدام از این سه وعده برای هیچ گروه سنی و حتی افراد چاق و دارای اضافه وزن توصیه نمیشود. وعده افطار را از شام جدا کنید تا تمایلی برای خوردن وعده سنگین نداشته باشید؛ البته به شرطی که افطار سبک و با انرژی پایین انتخاب کنید. افطار را با سوپ ولرم یا مقداری شیر به همراه مقداری میوهی خشک، نظیر خرما، کشمش و برگه آلو شروع کنید. مصرف زولبیا و بامیه به دلیل قند ساده و چربی بالا مضر است. دو ساعت بعد از افطار شام را میل کنید. شام باید از گروه نان و غلات (برنج، نان، سیب زمینی یا ماکارونی)، گروه گوشت و حبوبات (گوشت قرمز، مرغ، ماهی، لوبیا، عدس، نخود)، گروه لبنیات (شیر، ماست، دوغ) و گروه سبزیجات و میوهها باشد. در وعده سحر نیز همه گروههای فوق توصیه میشود. دریافت مایعات و غذاهای حاوی آب مانند شیر، سالاد، سبزی و میوه تا حدودی تشنگی را کاهش میدهند. ازمواد غذایی مانند نمک، ادویهجات، غذاهای پرچرب، کلهپاچه، سیرابی و مصرف بیش از اندازه گوشت و پروتئین حیوانی به دلیل افزایش اوره و تشنگی استفاده نکنید. مصرف غذاهای دارای کربوهیدراتهای پیچیده مانند نانها، به ویژه سنگک یا بربری که قند آنها به آهستگی آزاد میشود، برای جلوگیری از گرسنگی در طول روز توصیه میشود.
دلایل افزایش وزن در ماه مبارک رمضان
۱- حضور زیاد در مهمانیها و جمع دوستان زمانی که در این ماه به مهمانی میروید، همانند خانهتان غذا بخورید و خیلی سریع سفره را ترک کنید تا در مقابل غذاهای رنگارنگ وسوسه نشوید. غذا را به اندازه مهمانها آماده کنید تا مجبور نشوید تمام غذاهای باقیمانده را بخورید. البته ماه رمضان امسال همچنان همراه با ویروس کروناست. برای حفظ سلامت خود و عزیزانتان از شرکت در دورهمی و مهمانیها دوری کنید.
۲- مصرف زیاد شیرینیها به خصوص زولبیا و بامیه زولبیا و بامیه دارای حجم کم و کالری زیادی است. همچنین چربیهای بسیار بالایی دارد و برای بدن مضر است. اما اگر علاقه فراوانی به خوردن آنها دارید، سعی کنید خودتان در منزل با روغن بسیار کم آنها را درست کنید.
۳- تغییر الگوی غذایی در ماه مبارک رمضان، تنوع غذاها بسیار بالاست و با انواع غذاها روبه رو میشویم. بهتر است که الگوی غذایی خود قبل از ماه مبارک را رعایت کنیم و غذای خود را با دیگران شریک شویم.
۴- کاهش کار و تحرک افراد برای جلوگیری از تشنگی و عرق کردن در طول روزهداری فعالیت خود را کم می کنند. همین موضوع موجب میشود تا در طول ماه رمضان دچار اضافه وزن شویم. سعی کنید با پیادهروی بعد از افطار این کمبود تحرک را جبران کنید.
۵- افزایش خواب و استراحت در طول روز مهمترین علت چاقی در ماه رمضان زیاد شدن خواب و استراحت روزانه است. سعی کنید روزانه ۶ الی ۷ ساعت بخوابید تا ساعت بدنتان را به هم نریزید و احساس ضعف و بیحالی نداشته باشید.
آیا رژیم لاغری در ماه رمضان امکان پذیر است؟
بله. زیرا در ماه رمضان نیاز به دریافت غذای بیشتر نسبت به روزهای دیگر نیست. حتی ممکن است فرد نیاز به دریافت غذای کمتری داشته باشد چون میزان استراحت، بیشتر و میزان، فعالیت کمتر میشود و متابولیسم بدن به خودی خود کاهش مییابد. با این حال با رعایت یک برنامه غذایی مناسب در ماه رمضان به هدف اصلی خود خواهید رسید. همه افراد میتوانند در ماه رمضان رژیم بگیرند. فقط کافیست از دستور برنامه غذایی خود استفاده و سه وعده اصلی صبحانه، نهار و شام را در ماه رمضان به شکل افطار، شام و سحر نوش جان کنید. میان وعدهها نیز باید بین زمان افطار تا سحر پخش شوند. بعضی از افراد در ماه رمضان فکر میکنند چون روزه بودهاند و چندین ساعت است که چیزی نخوردهاند، میتوانند بعد از افطار پرخوری کنند و بیشتر از سهمیهی خود بخورند، اما همین موضوع باعث میشود تا بعد از ماه رمضان علی رغم رژیمی که دارند، وزنشان بالا برود. در این ماه فضا برای رژیم گرفتن راحتتر است، چراکه اطرافیان نیز غذایی نمیخورند تا به شکستن رژیم وسوسه شوید. اما باید برای غذا خوردن بعد از افطار برنامه داشته باشید و حواستان باشد که زیادهروی نکنید.
انتهای پیام/