• امروز : یکشنبه - ۱۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 5 May - 2024

سر تیتر اخبار

برگزاری پنل انتقال تجربه سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در حال توسعه سامانه های هوشمند حمل و نقل هستیم/ انعقاد تفاهم نامه با ۲۰ کلان شهر کشور پتروشیمی ها وارد تولید بنزین از متانول می شوند حضور راهداری اصفهان با دستاوردهای نوین و هوشمند عامل انسانی، مهمترین شاخصه در تصادفات/ ۶ خطه شدن دو آزادراه در اصفهان عوارض شدید استامینوفن و مسکن های بدون تجویز پزشک جشن قهرمانی یوزهای زخمی در سرزمین ببرها / پیروزی ۴ بر ۱ فوتسال ایران برابر تایلند یک میلیون و ششصد هزار متقاضی در صف وام ودیعه مسکن طرح ترافیک جدید امسال اجرا نخواهد شد ۲ میلیون تومان قبض در انتظار مصرف کنندگان کولرگازی تامین ۴ میلیارد و ۲۱۶ میلیون دلار برای کالا‌های اساسی در مرکز مبادله مشترکان پرمصرف تعرفه آنها پلکانی محاسبه می شود / تحت تاثیر تبلیغات فریبنده کولرگازی قرار نگیرید شناسه یکتای ملک چیست و برای دریافت آن چه مراحلی را باید طی کرد؟ صرفه‌جویی ۱۱٫۵ میلیون یورویی در فولاد مبارکه؛ ارمغان بومی‌سازی در سال ۱۴۰۲ خاندوزی: استقلال و پرسپولیس رسما به بخش خصوصی واگذار شد قرارداد سایت پالایشگاه اصفهان درهرمزگان امضاء شد گوشمالی مجرمان، مطالبه نیست، وظیفه شما است نحوه دریافت چگونه وام ۲۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن شنیده شدن صدای انفجار در آسمان اصفهان/ارشد نظامی اصفهان: مربوط به پدافند هوایی بود/ هیچ خسارتی نداشته‌ایم اتفاقی عجیب در مراسم رژه ارتش در مشهد + ویدیو

8
پیام های مشاوره ای پلیس اصفهان;

اهمیت بهداشت روان/نقش بهداشت روان در تربیت کودک

  • کد خبر : 7110
  • 29 مهر 1399 - 17:42
اهمیت بهداشت روان/نقش بهداشت روان در تربیت کودک
بهداشت روان برای رشد و تعالی انسان و اعضای خانواده لازم و ضروری است . بهداشت روان به مجموعه رفتارهایی گفته می شود که حاکی از سلامت روان ، عواطف متعادل و شاد باشد.در یک خانواده که احساسات پاک وناب انسانی در بین اعضای خانواده در جریان است، سلامتی روان ، شادابی و طراوت فرزندان نیز تضمین می‌شود و به اوج رشد و شکوفایی می‌رسند.

به گزارش عصر تحلیل از اصفهان،طبق تحقیقات اخیر کودکان فاقد بهداشت روان از نظر رشد عاطفی و جسمی نیز دچار مشکل می‌شوند و غالبا از ضعف جسمانی و روانی رنج می‌برند. بهداشت روان موجب جلوگیری از خیانت و یا کژرفتاری انسان می‌شود. با آگاهی از اصور و اهداف بهداشت روان، می‌توانید آن را در خود تقویت نمایید. در واقع بهداشت روان یعنی برخورداری از تعادل در احساسات همراه با پذیرش واقعیات در کنش‌هایی مناسب و سازنده که در سطوح فردی، خانوادگی و اجتماعی دارای اهمیت است. در واقع تمام جنبه‌های زندگی مانند تغذیه،تفریح، کار، ورزش، امور اجتماعی و روابط زناشویی، رفاه و دانش را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

هدف بهداشت و امنیت روان

بهداشت روان و امنیت روانی در خانواده‌ها از چنان اهمیتی برخوردار است که نبودن آن در سطح فردی به معنای سرکوب احساسات و نیازهای اساسی است که تاثیر زیاد در کاهش ترشح هورمون‌های شادی دارد و امنیت روانی فرد را به خطر می‌اندازد. در این حالت فرد در تصمیم‌گیری ها دچار اشتباه می‌شود و به دنبال پیامدهای منفی آسیب روانی زیادی می‌بیند.

عدم بهداشت روان در سطح خانواده باعث می‌شود که اعضا کارایی خود را از دست بدهندو در ارتباط با یکدیگر دچار تنش شوند. در نتیجه  سلامت روان همه اعضا تحت تاثیر قرار می‌گیرد. هدف از بهداشت روانی این است که افراد احساس رفاه و آرامش کند و بتواند از همه طرفیت‌های روانی خود استفاده نمایند. در واقع برنامه‌های مرتبط با بهداشت روان تلاش می‌کند تا افراد توانایی‌های ذهنی خود را بشناسند و کارایی خود را به حداکثر برسانند.

علاوه بر ایت در بهداشت و امنیت روانی اهداف پیشگیرانه‌ای دنبال می‌شود که در توانایی سازگاری افراد تمرکز کرده و به مقاوم‌سازی در برابر اختلالات روانی تاکید می‌کنند.

نقش بهداشت روان در تربیت کودک

برای آنکه بدانیم یک جامعه و افراد آن در جهت بهداشت روان حرکت می‌کنند یا خیر آگاهی از اصول بهداشت روان اهمیت دارد. این اصول مواردی را شامل می‌شود مانند: توجه به ایجاد محیط غنی برای پرورش کودکان، ایجاد محیط سالم برای آموزش و تربیت کودکان از جمله ابتدایی‌ترین اصولی است که به ارتقاء سلامت و بهداشت روان اعضا جامعه کمک می‌کند. در واقع بسیاری از مشکلات روحی افراد از عدم تجربه محیط امن و رشددهنده در کودکی ناشی می‌شود. در نتیجه لازم است که تلاش‌ها برای بالا بردن سلامت روان افراد از همان کودکی آغاز شود و اینگونه نپنداریم که کودکان از مشکلات روحی و روانی در امان هستند. یکی از اصول دیگر ایجاد حمایت‌های اجتماعی برای افراد مسن می‌باشد. بهداشت و امنیت روان و برنامه‌های مرتبط با آن تنها به یک گروه سنی خاص محدود نمی‌شود. در نتیجه همه افراد جامعه حق دارند که احساس رضایت کنند و از حداکثر توانمندی‌های خود استفاده نمایند. قرار گرفتن در سنین بالا به معنای افسردگی و ناتوانی نیست بلکه می‌توانند زندگی شاداب و خوبی داشته باشند.

تهدید کننده‌ی بهداشت روان

بهداشت روانی چیزی نیست که یک شبه به دست آید بلکه به آموزش مهارت‌های مختلف نیازمند است. این آموزش‌ها باید به طور سازمان یافته و منسجم در اختیار افراد قرار بگیرند و در آنها مداومت به خرج داده شود. پیگیری مداخلات مرتبط با سلامت روان در مدارس و دانشگاه ها از جمله برنامه‌هایی است که جوامع باید به آن دقت فراوان داشته باشند. در بیانی دیگر خشونت خانگی یکی از مهم‌ترین عواملی است که سلامت روانی افراد جامعه را تهدید می‌کند به همین خاطر افراد باید اقدامات خودمراقبتی لازم جهت پیشگیری از خشونت را فرا بگیرند و حمایت‌های اجتماعی در دسترس را بشناسند. امروزه خدمات مراکز مشاوره تلفنی و آنلاین، اورژانس اجتماعی و بهزیستی تا حد زیادی به افراد کمک می‌کند تا زمینه بهداشت و امنیت روانی به خودمراقبتی نایل شوند. افراد اگر لزوم وجود سلامت روان را در سطح فردی، در درجه بعدی در سطح خانودگی و در نهایت در سطح جامعه احساس کنند، هر کدام می‌توانند یک مشاور برای خود و دیگران باشند.

تاثیر مسائل  اقتصادی در بهداشت روان

یکی از موارد مهمی که تاثیر مستقیم و بزرگی در بهداشت و امنیت سلامت روان دارد، کاهش فقر است. در واقع فقر و فاصله طبقاتی یکی از عوامل محیطی بسیار تاثیرگذار در بروز انواع آسیب‌های روانی و کاهش بهداشت روانی جامعه است. درگیر با آسیب‌هایی نظیر اعتیاد و مصرف مواد مخدر و غیرقانونی که منجر به اختلالات روانی می‌شود از جمله مهم‌ترین مواردی است که تا حد زیادی با فقر ارتباط دارد.

در نتیجه هرچقدر افراد بتوانند از نظر اقتصادی خود را رشد دهند فرصت‌های بیشتری در زمینه سلامت روان در اختیارشان قرار می‌گیرد. لذا تلاش افراد، خانواده و جامعه جهت برآورده سازی نیازهای اولیه و در درجه بعدی نیازهای دسته دوم و سوم(لوکس) تاثیر مستقیم و بسیار حیاطی در تامین سلامت روان و امنیت دارد، زیرا که در این صورت افراد با وجود نقدینگی کافی نیازهای اولیه و بعدی خود را برطرف نموده و منجر به فروپاشی کانون خانواده و جامعه نخواهد شد.

ارتقاء بهداشت و امنیت روان

همه‌ی افراد در طول روز با استرس‌های مختلفی دست و پنجه نرم می‌کنند که آرامش را به هم زده و سلامت روان فرد را کاهش می‌دهد. برخورداری از مهارت مدیریت استرس و ویژگی‌هایی نظیر تاب‌آوری بالا به افراد کمک می‌کند تا بتوانند در برابر فشارهای مختلف مقاومت کرده و بهداشت و امنیت روان خود را تامین سازند.

از طرفی دیگر احساس کارایی به معنای اطمینان داشتن از توانمندی خود برای انجام کارهای گوناگون است که با مفهوم عزت‌نفس شباهت بسیاری دارد. به این تفاوت که عزت نفس مفهوم کلی‌تر است. برای مثال ممکن است فرد به طور کل عزت نفس بالایی داشته باشد اما درمورد مهارت‌های خود در یک زمینه خاص نظیر اجرای موسیقی تردید داشته باشد و احساس کارایی نکند. هرچقدر که در زندگی احساس تسلط و توانایی بیشتری داشته باشید و در زمینه‌های بیشتری احساس کارای کنید به همان میزان می‌توانید بهداشت و امنیت روانی خود را نیز ارتقاء دهید.

تاثیر ارتباط بر بهداشت و امنیت روان

علاقه اجتماعی به معنای احساس نیاز به وحدت و هم‌بستگی با سایر افراد است. احساس همبستگی با اعضاء خانواده و جامعه یکی از فاکتورهای بسیار مهمی است که به فرد کمک می‌کند سطح بهداشت روانی خود را بالا ببرد. چرا که علاقه‌ی اجتماعی کمک می‌کند تا از خود محوری فاصله گرفته و اهداف عالی‌تری را در زندگی دنبال کند. خودآگاهی به معنای شناخت جنبه‌های مختلف وجود خود از جمله احساسات،علایق، عقاید و ارزش‌هاست. افرادی که خودآگاهی بالاتری دارند همواره مسیر زندگی خود را می‌شناسند و می‌دانند بالا در جهت چه هدف‌هایی حرکت کنند. این مسئله با افزایش تجربیات موفقیت آمیز باعث می‌شود که افراد سلامت روانی بالاتری را تجربه کرده و روحیه مثبت تری را شکل بدهند. در این راستا ارتباط یکی از نیازهای اولیه و بسیار مهم در زندگی انسان‌هاست.

در واقع فرد به کمک ارتباط، سایر نیازهای خود را ارضاء کرده و از نظر جسمانی و روانی در امان می‌مانند.

راه های بهبود بهداشت روان در خانواده

بهداشت روان خانواده از اهمیت بالایی برای رشد و تعالی اعضاء خانواده برخوردار است. بهداشت روان به مجموعه رفتارهایی که حاکی از سلامت روان و احساسات متعادل و ناب و شاد گفته می‌شود. در یک خانواده که احساسات پاک و ناب انسانی در بین اعضاء خانواده در جریان است، سلامتی روان و شادابی و طراوت فرزندان نیز تضمین می‌شود. در چنین خانوده‌ای فرزندان به اوج رشد و شکوفایی می‌رسند. همچنین آنچه از دانش و مهارت‌های زندگی و ایمان به خداوند مهربان و اصول اخلاقی در وجود مرد و زن است همچون رودی زلال به جان فرزندان وارد می‌شود و منشأ همه شادی‌ها و موفقیت‌های آینده زندگی آنها می‌شود. تحقیقات اخیر نشان داده است که کودکان فاقد بهداشت روان، از نظر رشد عاطفی و جسمی نیز دچار مشکل می‌شوند و غالباً از ضعف جسمانی و روانی رنج می‌برند. بهداشت روان در خانواده موجب جلوگیری از خیانت و یا کژرفتاری افراد خانوده می‌شود. از اهمیت این امر هرچه گفته شود کم است.

۱۵ روش افزایش بهداشت روان فردی که به شما توصیه می‌شود:

  • بسیار مطالعه کنید و از دانش نویسندگان بزرگ در حوزه‌های مختلف استفاده کنید.
  • تغذیه سالم با مقدار زیادی آب معدنی و میوه و سبزیجات غیر اصلاح شده داشته باشید.
  • دوستان خوبی داشته باشید و ساعاتی در هفته را با آن‌ها معاشرت کنید.
  • در کارهای عام المنفعه و خیر به صورت گروهی شرکت کنید.
  • جلسات خانودگی با والدین و همسر و فرزندان خود داشته باشید.
  • ورزش و فعالیت بدنی منظم و سبک در طول روز داشته باشید.
  • مدیتیشن کنید و ساعاتی را به عبادت خدای بزرگ بپردازید.
  • روزی ۶ تا ۸ ساعت را در شب بخوابید و تا حد امکان از خواب روز پرهیز کنید.
  • صبح زود از خواب بلند شوید و کمی در حدود یک دقیقه با خداوند مناجات کنید و اورا سپاس بگویید و صبحانه‌ی کاملی بخورید.
  • مشکلات و ناراحتی‌ها و اندوه و رانج‌ها را بپذیرید و از آنها عبور کنید.
  • کار و فعالیت روزانه داشته باشید حتی اگر حقوق آن کم باشد.
  • از هرزه‌گردی و هرزه‌گویی و وقت گذرانی بپرهیزید.
  • پرخوری نکنید و همیشه از رژیم غذایی کم کالری ولی کافی استفاده کنید.
  • از تلوزیون و اینترنت بیش از یک‌ ساعت در روز استفاده نکنید.
  • یک سرگرمی برای خود فراهم کنید و یک هنر و یا مهارت جدید بیاموزید.

۵ روش برای تقویت ارتباطات خانوادگی

  • سطح توقع خود را از اطرافیان و خانوده برای تأمین نیازهای شخصی، مادی و معنوی خود کم کنید.
  • زمان‌هایی را برای گردش دسته جمعی با خانواده اختصاص دهید.
  • برخی وظایف کوچک را در خانوده به طور کامل برعهده بگیرید.
  • مناسبات تولد اعضاء خانوده‌ی خود را به خاطر بسپارید.
  • کمی از درآمد خود را برای کمک به خانواده خود اختصاص دهید.

انتهای پیام/

 

لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=7110

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    ثبت دیدگاه

    قوانین ارسال دیدگاه
    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.