• امروز : شنبه - ۲۹ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 18 May - 2024

سر تیتر اخبار

مدیر عامل هلدینگ پترو پالایش اصفهان مدیر منتخب در توسعه و توانمند سازی صنعت شد / هر شرکتی یادگیرنده سریع تری داشته باشد می تواند به وضعیت رقابت برتری دست یابد ارائه تسهیلات ویژه احیای بافت فرسوده شهرداری اصفهان / محرومیت زدایی از اهداف اصلی منطقه ۱۰ / در حال ساماندهی اتباع غیر مجاز با همکاری نهادهای مرتبط هستیم حضور یک هزار و ۷۵۰ شرکت داخلی و خارجی در نمایشگاه نفت/ رشد ۱۵ درصدی مشارکت کنندگان نسبت به سال ۱۴۰۲ کلنگ‌زنی طرح توسعه‌ای نفت خام آفتاب / تولید روزانه بیش از دو میلیون بنزین یورو۵ توسط نفت آفتاب برای عفاف و حجاب چه کرده‌اید؟ فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی و اولین صادرکننده در زنجیره صنایع معدنی در سال ۱۴۰۲ برگزاری پنل انتقال تجربه سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای در حال توسعه سامانه های هوشمند حمل و نقل هستیم/ انعقاد تفاهم نامه با ۲۰ کلان شهر کشور پتروشیمی ها وارد تولید بنزین از متانول می شوند حضور راهداری اصفهان با دستاوردهای نوین و هوشمند عامل انسانی، مهمترین شاخصه در تصادفات/ ۶ خطه شدن دو آزادراه در اصفهان عوارض شدید استامینوفن و مسکن های بدون تجویز پزشک جشن قهرمانی یوزهای زخمی در سرزمین ببرها / پیروزی ۴ بر ۱ فوتسال ایران برابر تایلند یک میلیون و ششصد هزار متقاضی در صف وام ودیعه مسکن طرح ترافیک جدید امسال اجرا نخواهد شد ۲ میلیون تومان قبض در انتظار مصرف کنندگان کولرگازی تامین ۴ میلیارد و ۲۱۶ میلیون دلار برای کالا‌های اساسی در مرکز مبادله مشترکان پرمصرف تعرفه آنها پلکانی محاسبه می شود / تحت تاثیر تبلیغات فریبنده کولرگازی قرار نگیرید شناسه یکتای ملک چیست و برای دریافت آن چه مراحلی را باید طی کرد؟ صرفه‌جویی ۱۱٫۵ میلیون یورویی در فولاد مبارکه؛ ارمغان بومی‌سازی در سال ۱۴۰۲

3
در جریان سفر سلطان عمان به تهران صورت گرفت:

مطالعه و همکاری میدان مشترک هنگام بین ایران و عمان

  • کد خبر : 20788
  • 07 خرداد 1402 - 11:35
مطالعه و همکاری میدان مشترک هنگام بین ایران و عمان
موافقت‌نامه مطالعه و همکاری درباره میدان مشترک هنگام (با نام عمانی بخاء غربی) در جریان سفر «هیثم بن طارق آل سعید»، سلطان عمان به جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه (هفتم خردادماه) با حضور سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری و سلطان عمان، بین دو طرف امضا شد.
به گزارش عصر تحلیل، این موافقت‌نامه پس از تفاهم‌های انجام‌شده در سفر پارسال جواد اوجی، وزیر نفت همراه با سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری به عمان برای همکاری با این کشور به‌منظور توسعه این میدان نفتی امضا و مجوزهای لازم برای امضای آن اخذ شده است.
بر اساس این گزارش، هدف از این موافقت‌نامه مطالعه مشترک کل میدان نفتی هنگام و تهیه طرح جامع توسعه (MDP) توسعه آن با استفاده از ظرفیت‌های داخلی و بین المللی، تدوین سناریوهای توسعه مجدد این میدان و همکاری متقابل برای بهره‌برداری از این میدان و برداشت صیانتی از آن است.
از سویی با وجود اینکه پیش از این تفاهم‌هایی با بعضی همسایگان برای توسعه یکپارچه میدان‌های مشترک انجام شده بود، اما هیچ‌کدام از تفاهم‌ها پیشرفتی نداشته و به توافق‌نامه منجر نشده بود، این نخستین موافقت‌نامه برای همکاری با همسایگان در میدان‌های مشترک است که امضا شد البته این موافقت‌نامه فعلاً شامل توسعه نمی‌شود.
قرارداد توسعه میدان هنگام پس از تهیه طرح جامع توسعه (MDP) و تدوین قرارداد اجرایی بین دو طرف امضا خواهد شد و اگر سناریوهایی که در مرحله مطالعه احصا می‌شود، به هر دلیلی اقتصادی یا از لحاظ فنی قابل اجرا نباشد نیازی به امضای قرارداد توسعه وجود ندارد و همین موافقت‌نامه کنونی چارچوب همکاری مشترک را تعیین خواهد کرد.
 افزون بر این موافقت‌نامه مطالعه و همکاری مشترک، قرارداد محرمانگی این میدان برای تبادل داده‌ها و اطلاعات میدان هنگام نیز امضا می‌شود.
به گزارش شانا، میدان نفتی هنگام میدان مشترک بین ایران و عمان است. این میدان در تنگه هرمز در بخش شرقی خلیج فارس و ۴۵ کیلومتری جزیره قشم واقع شده که حدود ۸۰ درصد در آب‌های ایران و ۲۰ درصد دیگر آن در آب‌های کشور عمان قرار گرفته است.
این میدان در طرف عمانی به نام بخاء غربی شناخته می‌شود، میدان مشترک هنگام سال ۱۹۷۲ میلادی کشف و حضور هیدروکربن توسط حفاری نخستین چاه هنگام از سوی ایران در سال ۱۹۷۵ میلادی اثبات شد. پس از آن دو چاه دیگر به‌ترتیب به نام‌های خساب در سال ۱۹۷۶ میلادی و بخای غربی در سال ۱۹۸۶ میلادی در طرف عمانی حفاری شدند که به‌ترتیب به آب و ناحیه هیدروکربنی با تراوایی کم برخورد کردند.
پس از آن ایران برای به نتیجه رسیدن این پروژه در سال ۱۹۹۳ میلادی لرزه‌نگاری سه‌بعدی جدید در میدان انجام داد و سرانجام در سال ۲۰۰۶ میلادی چاه هنگام در بخش شمالی (طرف ایران) حفر  شد، همچنین چاه بخای غربی در بخش جنوبی این میدان و نزدیک مرز آبی ایران حفر شد که تولیدش در سال ۱۳۹۰ با حفر سه حلقه چاه بیش از ۲۳ هزار بشکه در روز بود.
لینک کوتاه : https://asrtahlil.ir/?p=20788
  • منبع : شانا

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.